Intel Rapid Depolama teknolojisi nedir? Intel RST nedir?

0

Intel Rapid Depolama teknolojisi nedir?  Intel RST nedir?  Intel Rapid depolama teknolojisi ne işe yarar?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Intel Rapid Depolama Teknolojisi, Intel Rapid Storage Teknolojisi veya kısaca Intel RST,  SATA disk barındıran masaüstü, dizüstü bilgisayar veya sunucularda daha iyi disk performansı ve düşük enerji tüketimini amaçlayan bir yazılımdır. Birden fazla disk kullanıyorsanız Intel Rapid DepolamaTeknolojisi ile disklerden birinde oluşacak hatanın önüne geçebilirsiniz.

    Intel Rapid Depolama Teknolojisi, disklerinizi listeler ve SATA disklerle ilgili bilgiler sunar. Disk seri numarası, Model, üretim bilgisi, disk kapasitesi, SATA aktarım hızı gibi pek çok veriye INTEL RST üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Yine SATA disklerin düzgün çalışıp çalışmadığını Intel Rapid Depolama Teknolojisi yazılımı üzerinden görebilirsiniz.  Intel Rapid Depolama Teknolojisi DELL, LENOVO, TOSHIBA, ASUS gibi pek çok farklı bilgisayar ile birlikte karşınıza çıkabilir.

    Eğer birden fazla disk ve RAID kullanıyorsanız yine Intel Rapid Depolama Teknolojisi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

    Aslında bu teknoloji daha önceden de kullanılan bir teknolojiydi. Daha önceden Intel Matrix RAID adı ile paylaştığı teknolojininin adını daha sonradan Rapid Storage Technology (RST) olarak değiştirdi. RAID yapmak için kullanılan bu yazılım, birden fazla diski tek bir disk gibi, ya da birden fazla diski paralel kullanarak hata olasığını azaltan pek çok senaryoyu uygulamamızı sağlayan bir yazılım. Aslına bakarsanız RAID bambaşka bir konu. Eğer bilgisayarınızda Intel Rapid Depolama Teknolojisi uygulaması varsa bu uygulamanın disklerle ilgili olduğunu bilmeniz ve faydalı bir uygulama olduğunu bilmeniz yeterli.

     

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol