İnternet bağlantısı yok - ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatasının çözümü nedir?

0

Psiphon VPN uygulamam kendi kendine kapandı ve artık Chrome tarayıcısı üzerinden işlem yapmak istediğimde karşıma İnternet bağlantısı yok Proxy sunucusunda bir sorun var veya adres yanlış. ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatası alıyorum. Web siteleri açılmıyor. Chrome, Firefox, Opera, Brave hepsi hata veriyor.  İnternet bağlantısı yok - ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatasının çözümü nedir?

 

 

alattin alattin (16999)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    İnternet bağlantısı yok - ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatasının çözümü

    İnternet bağlantısı yok - ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatasının çözümü için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Adımlar Windows 11 için anlatılmıştır. Farklı Windows sürümlerinde de benzer adımlar ile çözüm sağlanabilir.

    1. Google Chrome tarayıcısını açın.
    2. Chrome adres satırına chrome://settings/?search=proxy yazın ya da Chrome ayarlarına gidin ve arama bölümüne Proxy yazın.
    3. Bilgisayarınızın proxy ayarlarını açın seçeneğini tıklayın.
    4. Karşınıza Windows Proxy ayarları gelecektir.
    5. Ara sunucu penceresinde Şu ayarları yapın:
      Ayarları Otomatik Algıla > Açık
      Kurulum Komut dosyası kullan > Kapalı
      Ara sunucu kullan > Kapalı
    6. Ara sunucu kullan seçeneğini kapalı duruma getirmek için Ayarla seçeneği üzerinden ilerlemelisiniz.  Ara Sunucu kullan > Kapalı dedikten sonra ayarları kaydedin.
    7. Ara sunucu penceresini kapatın.

    Yukarıdaki işlemlerden sonra İnternet bağlantısı yok - ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatası çözülmüş olacaktır. İnternet bağlantısı yok - ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatası yanlış, geçersiz yapılandırılmış ara sunucu yani proxy yüzünden kaynaklanır.

    VPN  ve Proxy uygulamaları bilgisayarın proxy ayarlarını değiştirebilir. Geçeriz bir proxy ayarı girildiğinde bilgisayarınız internet sitelerini açmaz ve karşınıza İnternet bağlantısı yok - ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED hatası gelir. Çözüm için hatalı proxy değerlerinin silinmesi, Windows proxy ayarlarının sıfırlanması gerekir. Bu şekilde kolayca proxy ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.

    Yukarıdaki işlemler Windows 11 için anlatılmıştır fakat Windows 10  ve daha önceki Windows sürümlerinde de adımlar benzerdir.

     

     

     

    alattin alattin (16999)
    10 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol