İnternet hızı arttıkça ping değeri düşer mi

0

40 MB internet hızım var bilgisayardan bitane Kore oyunu oynuyorum vpn bağlanıp fakat 320 MS falan alıyorum internetim yukseltirsem ping MS değeri düşer mi arkadaşlar 

kullanici513905 kullanici513905 (1)
7 ay önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    internet hızı yükselirse ping hızında değişme olmayabilir.

    Ping dediğimiz şey basitçe şudur:  Bir sunucuya senin bilgisayarından küçük bir veri paketi gider. Sunucu da bu paketi aldığına dair cevap verir.  Paket gidiş-geliş süresi ping olarak adlandırılır.

    Çok hızlı bağlantı düşük ğing anlamına gelmez. Senin bağlantın 100Mbps olsun, evdeki bir ek, kablodaki bir oksitlenme ya da servis sağlayıcındaki ara bir sunucu senin ping değerinin yükselmesine sebep olabilir.

    Buna karşı 25 Mbps bağlantısı olan fakat  kablolamada veya internet servis sağlayıcısında sorun olmayan birinin pingi sana göre çok düşük olabilir.

    Mesela bir kaç sene evvel kullandığım servis sağlayıcı güvenlik sebebi ile trafiği yurtdışındaki bir sunucuya yönlendiriyordu. Servis sağlayıcı merkezi İstanbul'da. İstanbul'daki bir sunucuya ping attığım zaman  ping paketi  kabaca İstanbul-İstanbul arasında gitmesi gerekirken ping İstanbul - Amsterdam -  Londra - İstanbul şeklinde dolanıyordu. Haliyle  7 ms olması gereken ping süresi 64 ms oluyordu. Telefon açıp durumu sorduğumda DDOS saldırılarını engellemek için Yurtdışı bir şirketten servis aldıklarını bu sebepten trafiğin dolandığını söylemişlerdi.

    Kısaca internet hızının yükselmesi ping süresinin azalacağının garantisi değildir.  Düşük bir ping için elbette yüksek hızlı internet, iyi alt yapı, hızlı bir PC ve doğru yapılandırılmış internet servis sağlayıcı gerekli.

     

     

    murat murat (12492)
    6 ay önce cevaplandı

      0

      Kore oyunu oynuyorsun VPN ile. Sorunun başlıca kaynağı burası zaten. Gerçi bu sorun da değil... Sen kore sunucularına bağlanıyorsun, Kore buradan kabaca 8000 kilometre. Bu denli devasa bir mesafedeki sunuculara bağlanıp veri gönderip-veri almak bir dert... 326 ms ping ise alınan ve verilen verinin 326 milisaniye demek yarım saniyeye yakın demek. Bu da zaten oyun deneyimini en kötü seviyeye çekiyor. Bunun bir çözümü var mı, vardır elbet ama pahalıdır. Kısacası koredeki oyunu pingsiz bir şekilde oynayabilmek için ya o Kore oyununun Türkiye sunucusu olmalı ki bu en zor şeylerden biri raabet olmalı ki o oyunu Türkiye pazarında görebilelim, veya bir diğeri de Koreye taşınmak :)

      hydra hydra (3802)
      6 ay önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol