iOS 10 nasıl yüklenir ? iOS 10 temiz kurulum nasıl yapılır?

0

iOS 10 nasıl yüklenir ?

iOS 10 sorunsuz bir şekilde nasıl yüklerim?

iOS 10 temiz kurulum nasıl yapılır?

iOS 10 iTunes üzerinden nasıl yüklerim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Evet bildiğiniz üzere iOS 10 güncellemesi geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de yayınlanmıştı.Kullanıcılar aynı anda iOS 10 güncellemesine iPhone, iPad gibi cihazlardan ulaştılar ve yüklediler.Ancak bazı kullanıcılarda güncellemede sorun oluştu ve iOS 10 u yükleyemedililer.Bunun sebebi tam olarak bilinmese de apple üzerinde yoğunluktan kaynaklı olabilir.Buradaki konuda iOS 10 güncellemesini yapabilmek için 3 seçenek sunulacaktır.Seçeneklerden 2 tanesi güncelleme 1 tanesi de temiz kurulum olacaktır.

    iOS 10 güncellemesi hakkında daha detaylı bilgi için buradaki konuyu okuyabilirsiniz.

     

    iOS 10 nasıl yüklenir ? ( Cihaz üzerinden)

    iOS 10 direkt olarak telefonunuz veya tabletiniz üzerinden yükleyebilirsiniz.Bunun için Ayarlar->Genel->Yazılım Güncelleme yolu ile ulaşabilir ve iOS 10 u yükleyebilirsiniz. Bunun sonucunda telefonunuzda veriler silinmez ve eski sisteminiz üzerine iOS 10 kurulur.

     

    iOS 10 iTunes üzerinden nasıl yüklerim?

    iOS 10 güncellemesini iTunes üzerinden de yükleyebilirsiniz.İlk olarak bilgisayarınızda iTunes programının yüklü olması gerekli.Yüklü değil ise apple.com sitesinden en güncel versiyonunu indirebilir ve yükleyebilirsiniz.

    iTunes yazılımını bilgisayarınıza yükledikten sonra cihazı bilgisayarınıza kablo ile bağlayın.Ardından iTunes otomatik olarak açılacaktır.Açılmazsa elle de açabilirsiniz.Açılımın ardından iTunes ekranında Güncellemeleri Denetle butonuna tıklayın ve iOS 10 güncellemesi için adımları takip edin.Bu güncelleme ardından da telefondaki veriler silinmez ve eski sistemi üzerine iOS 10 yüklenmiş olur.

     

    iOS 10 temiz kurulum nasıl yapılır?

    Diğer bir seçenek ise temiz kurulum yani cihaz verilerinin tamamının silinmesi ve ardından iOS 10 işletim sisteminin cihaza yeniden kurulması anlamına gelir.En stabil kullanım bu seçenekte sunulur.

    Temiz kurulum yapabilmek için cihazın iTunes üzerinden kurulum yapılması gerekiyor.

    Aşağıdaki adımlaru uygulayarak cihazı temiz kurulum yapabilirsiniz.

    • Telefonunuzda Ayarlar->iCloud->iPhonu'mu Bul seçeneğini kapalı hale getirin.
    • Bu adrese gidin ve cihazınızı seçerek en güncel iOS 10 güncellemesini bilgisayarınıza indirin.
    • Cihazınızı iTunes ile bilgisayarınıza bağlayın ve ardından iTunes arayüzüne ulaşın.
    • iTunes üzerinden Windows için Shift tuşuna, Mac için Option tuşuna basılı tutarak iPhone a geri yükle butonuna basın.(iPad için iPad'a geri yükle, iPod için iPod'a geri yükle butonu olacaktır)
    • Ardından karşınıza ufak bir pencere açılacak ve dosya seçmenizi isteyecektir.Burada iPhone,iPad veya iPod için indirdiğiniz ipsw dosyasını seçin.

    Bu seçeneğin ardından cihaz içindeki verilerin tamamen silinmesi ve sıfır kurulum yapılan bir cihaz olarak başlayacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol