Iphone neden soguk havalarda kendiliğinden kapanıyor?

0

iPhone, iPad gibi Apple ürünleri neden şarjı olduğu halde kendiliğinden kapanıyor. Telefon %30, %50 şarj gösterirken neden aniden kapanıyor. Sorun ne olabilir?

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Iphone neden kendiliğinden kapanıyor?

    Son bir kaç gündür yaşadığın sorun kullandığım iphone kendiliğinden kapanıyor. Son bir kaç gündür şarjı olmasına rağmen aniden kapanmaya başladı. İnternette biraz araştırma yaptığımda bu durumun bana has olmadığını pek çok iphone kullanıcısının bu durumdan muzdarip olduğunu fark ettim.

    iPhone son günlerde neden kendi kendine kapanıyor?

    Son dönemde ülkemizdeki iphone kullanıcılarının yaşadığı bu sorun yeni bir sorun değil. Dünyanın farklı bölgelerinde soğuk iklime sahip memleketlerde bolca görülen bir sorun. Sorunun kaynağı soğuk hava. Evet havaların soğuması.

    iPhone telefonlar ya da diğer Apple ürünleri Lithium-Ion pil kullanırlar. Aslında bu pek çok taşınabilir akıllı cihazın kullandığı bir pil teknolojisi. Lithium-Ion pillerin bazı artıları vardır. Diğer pil teknolojilerine göre daha hızlı şarj olurlar,  yeniden şarj edilebilmesi için tamamen boşalmasına gerek yoktur. Fakat bu bataryaların arası soğuk ile pek iyi değildir.

    Soğuk hava  Lithium-Ion pillerin iç direncini arttırır ve kapasiteyi azaltır.

    iPhone telefonlar üretim sırasında 0-35derece arasında en iyi performansı verecek şekilde kalibre edilirler.

    iphone soguk hava sorunu 

    Sıcaklık değerleri bu aralığın dışına çıktığında stabilitesini kaybetmeye başlarlar. Pil kapasitesi düşer. İşte sorunda tam olarak bu. Ayrıca metal kasa yapısı da pilin ısısının düşmesine etkendir.

    Peki çözüm ne?

    Soğuk havalarda pilinizin daha uzun dayanmasını istiyorsanız telefonunuzu sıcak tutun. Tek çözüm şuanda bu. Soğuk havalarda mümkün olduğunda telefonunuzun cebinizde tutun.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol