İthalatçı garantili ne demek? Güvenilir mi?

0

Hepsiburada.com gibi internet sitelerinden telefon, tablet, bilgisayar gibi birçok ürün almak istediğimde bazı ürünlerde ithalatçı garantili ibaresini görüyorum.

İthalatçı garantili ne demek?

İthalatçı garantili ürünler güvenilir mi?

İthalatçı garantili almak mantıklı mı?

brsozl brsozl (1961)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Birçok insan teknolojik herhangi bir ürünü satın almak için ilk olarak Google'a başvuruyor. 

    Ancak aratılan ürünlerin çeşitli sitelerde çok farklı fiyatlara satılması ve ürünlerinin yanında ithalatçı garantili gibi ibareler yer alması insanların kafasını oldukça karıştırıyor.

    Bizde bu yazımızda ithalatçı garantili ifadesinin ne anlama geldiğini açıklayacağız.

    İthalatçı garantili ne demek?

    İthalatçı garantili ürünler, büyük veya küçük herhangi bir perakende markasının herhangi bir yurt dışı ülkeden uygun fiyatlı olarak getirdiği ürünlerdir.

    Örneğin X firması ABD ülkesinden 500 adet iPhone 6S cihazı getirmiş olsun.

    iPhone 6S cihazı ABD ülkesinde Türkiye'ye göre çok daha ucuza satıldığı için X firması bu cihazları ülkemize uygun fiyatlı olarak getirebiliyor.

    Bu durumda cihazı ülkemizde kaydettirerek satıyor ve garanti konusunda da kendi bünyesinde hizmet sunuyor.

    Yani iPhone 6S cihazı garanti olarak Apple Türkiye'ye bağlı değil de X firmasının garantisinde oluyor.

    Kısaca İthalatçı garantili ürünler ürünü ihtal eden firmanın garantisi altındadır diyebiliriz.

    Peki İthalatçı garantili ürünler güvenilir mi? İthalatçı garantili almak mantıklı mı?

    İthalatçı garantili ürünlerin güvenilirliği konusunda bir şey söylemek en azından genelleme yapmak oldukça zor. Ancak hepsiburada.com gibi güvenilir firmaların sattığı İthalatçı garantili ürünlerin oldukça güvenilir olduğunu söyleyebiliriz.

    İthalatçı garantili ürün alırken dikkat edilmesi gereken nokta ithal eden firma ve garanti durumu. İthalatçı garantili ürün almadan önce ithal eden firmanın daha önce sattığı ürünleri ve alışveriş yapan kullanıcıların yorumlarını okumanızı tavsiye ediyoruz.

    Daha sonra dikkat etmeniz gereken nokta ise garanti durumu. Örneğin X marka bir cihaz almak istiyorsunuz ve herkes F/P oranının çok iyi olduğunu söylüyor. Ancak marka hakkında hiçbir bilginiz yok veya geçmişi hiç iyi değil. Bu durumda o ürünü ithalatçı garantili olarak satın almak hiç mantıklı olmayacaktır.

    Ancak Apple, Samsung gibi kalitesini kanıtlamış ve yedek parça, servis ve popülerlik konusunda başarılı markaların ürünlerini ithalatçı garantili olarak tercih edebilirsiniz.

    Elbette son karar sizlerin. Bize soracak olursanız bir iPhone 6S cihazını ithalatçı garantili olarak almanız mantıklı. 

    İthalatçı garantili ürünlerin sanki hiçbir garantisi yokmuş gibi görerek seçim yapmak doğru olacaktır. Garantisi yine de elbette var. Ama ihtal eden firmanın insiyatifinde. 

    Yani onarım sırasında yan sanayi ürünle tamir yapabilirler. Veya kullanıcı hatası diyerek ilgilenmeyecekleri bir durumla da karşılaşabilirsiniz.

    Özetle alacağınız ürünü ithal eden firmanın güvenilir olduğunu düşünüyor ve ürünün kalitesine güveniyorsanız ithalatçı garantili olarak satın almanız mantıklı olacaktır.

    brsozl brsozl (1961)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol