Laptop'a Format Sonrası Driver

0

Selamun aleyküm

Tanıyanlar bilir beni öğrenci olduğum için mahalle çapında ufak bilgisayar işleri yaparak harçlığımı çıkartıyorum. Rahatsızlığım var ve çalışamıyorum ama böylece çalışma mecburiyetimi de biraz gidermiş oluyorum. Sizden bir ricam olacak, bugüne kadar çözemediğim ama aslında basit bir olay var. Laptoplara format atmakta sorun yok ama masaüstüyle driver uyuşmazlığı oluyor. Driverpack bunları algılayıp düzgün driverları kurar mı? Bu konuda ne yapmam gerekli? Ayriyeten recovery özellikli laptoplarda ne yapabilirim?

araz01 araz01 (291)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Driver pack'ler genel olarak düzgün çalışıyor ama bazen istisna durumlar oluşabiliyor.

    Eğer format atılacak bilgisayarda Windows ayakta ve çalışıyor durumdaysa kesinlikle sistemdeki donanımların bilgilerini not al. Daha sonra formatla. DriverPack tam sürümden faydalanabilirsin. 

    Ayrıca online tarama için driver Booster gibi programlardan yararlanabilirsin: Driver Booster nedir? Driver Booster ne işe yarar?

    Sürücüsünde Recovery bulunan bilgisayarlarda genelde Recovery diskleri (DVD) kullanıcı tarafından oluşturulmamış oluyor. Bunu ayrıca maliyetlendirip (recover DVD oluşturup kullaıcıya teslim etme) ayrı bir hizmet olarak sunabilirsin.  

    Recovery bölümleri duruyorsa zaten buradan kurulum yapabilirsin. Başkası daha önceden recovery bölümlerini uçurduysa o zaman yapabileceğin pek de bir şey yok. Başka medyadan kurulum şart.

    hakan hakan (15394)
    7 yıl önce cevaplandı

    • sağol abi dediğin gibi driverları not edip hallettim ama bilgilerin tecrübe oldu araz01 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol