Laptop manuel fan sorunu.

0

Laptopumda mesela oyun açınca fan birden hızlanıyor. Alt tab yapıp masaüstüne gelince yavaşlıyor. Biostada fan ayarı yok. Sebebi nedir? Diğer konulara baktım ama sorunumu çözemedim.

 

 

ghostdead11 ghostdead11 (62)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bu problem (sorun) değilki. Normali ve olması gereken budur. Oyun açtığında sistemde daha çok işlemci ve ram kullanılıyor, ekran kartı daha performanslı çalışıyor ve bu sebeple ısının artarak sistemde problemlere ve hatta çökmelere meydan verilmemesi için fanlar daha hızlı çalışıyor (devir sayısı artıyor).

    İçin rahat olsun.

    Edit: Aşırı (normalden çok daha fazla) ses çıkıyorsa kasa içi ve fan temizliği yap. Kasa içi temizlikte bilhassa havalandırma delik ve filtreleri, fan temizliğindede fan göbeği temizliği mühimdir (belki çok az miktarda ince yağ ile göbek yağlanabilir). Ayrıca -bu temizliklerde yetmezse- bir soğutucu altlık satın alarak laptopu onunla beraber kullanabilirsin.

    Eğer tüm bu çözümler yeterli olmazsa işlemci soğutucu macunu (termal macun), eskisi kazınarak aynı yere yenisi tatbik edilir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Ama ses gerçekten çok fazla ve rahatsız edici çıkıyor. 

      ghostdead11 ghostdead11 (62)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Mesajımın altına yeniden bak. temmuz 7 yıl önce

      0

      Notebook larda masaüstü gibi fan hızını kendin ayarlaman çok zor.Bu ancak üst seviye oyun notebooklarında olabilir.Eğer bu kullanıcının ayarına kalsaydı ve fan hızı ses çıkartmasın diye azaltıysaydı işlemci veya notebook ısıdan zarar görebilirdi.Notebooklar küçük bir kasaya tüm parçalarını sığdırdıklarından fazla ısınmaları normaldir.Isınmalarını da ancak fanın hızlı dönmesiyle soğutabiliyorlar.

      Ayrıca fan sesinin azaltılması için @temmuz hocamın dediği gibi notebook içini açarak hava deliklirini temizlemeli ve mümkünse termal macun yenilenmelidir.Bu ısınmayı azaltacak, dolayısıyla da fan hızının daha yavaş çalışmasını sağlayacaktır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol