laptopum açılmıyor

0

packard bell sanırım windows 7 laptopum var dün kullanırken 10 dk kadar açık bırakıp mutfağa gittim, döndüğümde ekran kapalıydı. şarja taktım fakat şarj olmuyor. belki pilinde sıkıntı vardır. ya da ekran kartı yandı? şu an kesinlikle açılmıyor.

önerilerinizi bekliyorum teknik servise götürmem çok zor bir ihtimal umarım bataryayla vs ilgilidir korkuyorum

jojoba jojoba (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Laptop açılmıyorsa şunları deneyebilirsiniz

    • Laptop bataryasını sökün. Laptop'u doğrudan elektriğe bağlayın açılıyor mu konrol edin.
    • Laptop bataryasını sökün. 30dk-60dk bataryasız bekletin. Daha sonra bataryayı takın. En son fişe, elektriğe bağlayın. Açılıyor mu kontrol edin.

    Tüm bu işlemlerden sonra laptop açılmıyorsa laptop bozulmuş demektir. Sorun anakarta olabilir.  Bataryanızın ömrü bitmemiş ve şarj adaptöründa sorun yoksa ( bazı adaptörlerin üzerinde çalıştığına dair bir ışık vardır)  sorun laptop anakartındadır. O zaman da yapabileceğiniz tek şey servise göndermek.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Fişi prize taktığında açılıyormu? Eğer bu haldede açılmıyorsa pil (batarya) problemi değildir. Bu durum başka bir donanım problemine işaret eder ve bu konuda senin yapabileceğin herhangi birşey olmaz; böyle olursada mecburi olarak teknik servise götürmen gerekecek.

      Bir zayıf ihtimalde laptopunun güç/şarj adaptörü bozulmuştur ve böyle oluncada boşalan batarya şarj edilememiştir. Haliyle bu halde laptop pildende, şehir şebekesindende (prizdende) güç alamaz ve çalışmaz. Bunu anlayabilmek için ya şarj adaptörünün çıkışı (laptopa bağlantı ucu) bir ölçü aleti ile ölçülerek kontrol edilir (ki sen bunu yapamazsın herhalde) yada denemek için uyumlu bir adaptör temin edilerek kontol edilir.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol