"m4a" dosyasında virüs olur mu?

0

Merhaba Discord üzerinden konuştuğum birisi bana ses attı sesi indirdim mi indirmedim mi hatırlamıyorum ama dinledim. "Yeni_ses_225.m4a" bu şekilde bir ses dosyası gönderdi ben de dinledim. Bu şekilde telefona sızabilir mi, virüs bulaşır mı? Ses dosyasının içine zararlı yazılım, kod vs gömmüş olabilir mi?

elif0564 elif0564 (6)
2 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    .mp3, .m4a, .mpg, .wav, .gif, .jpeg gibi uzantılara sahip uzantılar teknik olarak güvenilir uzantılardır. Bu dosyalar tek başına virüs barındıramazlar.

    Fakat şöyle bir durum var.  m4a dosyası tek başına çalışmaz. Çalıştırılabilir bir dosya değildir. Bunu açan, çalıştıran başka bir program vardır. Bu programda olan bir güvenlik açığı sayeside virüs bulaştırılabilir. 

    Fakat şuanda Android ve iPhone telefonlarda böyle bir güvenlik açığı yok.  Bu sebepten m4a dosyası üzerinden telefona virüs bulaşmaz diyebiliriz.

    murat murat (12492)
    2 ay önce cevaplandı

    • @murat Hocam çok sağ olun içimi aşırı rahatlattınız. Bu dosyalar ile telefona sızabilirler mi peki linux bilen birisi buna kodlama yapıp telefona sızma işlemi yapabilir mi ? elif0564 2 ay önce
    • @elif0564 Linux bilmek iyidir ama Linux bilen her şeyi yapar demek değil. Linux da android gibi Windows gibi bir işletim sistemi. Kodlama ile filan bu dosyaları kullanarak sisteme sızamaz. Dünyada binlerce kodlama bilen insan var. Ben de bilirim. Bunlar telefona sızmak için yeterli değildir. "Ben kodlama biliyorum, linux biliyorum" diye çoluk cocuk insanları korkutuyor sadece. murat 1 ay önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol