Macbook Air'imde işletim sistemi yok.Nasıl Kurabilirim ?

0

Merhaba arkadaşlar windows 7 kurulu macbook'uma format atmaya çalışırken harddiskleri sildim fakat yanlışlıkla mac kısmınıda silmişim şuanda harddiskim bomboş bilgisayar ne açılıyor ne bişey oluyor ne yapmam gerek elimde w7 bootlanmış usb var taktığımda kurulum ekranı geliyor fakat kurulum olmuyor.

veicheje veicheje (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merhaba sorununuzla ilgili küçük bir araştırma yaptım.İki şekilde sisteminizi kurtarma yaparak geri getirebilirsiniz.

    1.Kurtarma Modunu kullanarak bilgisayarınızı geri getirme (Harddiskinizdeki kurtarma bölümünü silmediyseniz bu işlevi kullanabilirsiniz)

    2.İnternet Kurtarma özelliğini kullanarak bilgisayarınızı geri getirme((Harddiskinizdeki kurtarma bölümünü sildiyseniz yani diskiniz bomboş halde ise bu işlevi kullanabilirsiniz)

    İlk olarak 1.Yöntemi deneyerek sisteminizde kurtarma bölümünün olup olmadığını deneyiniz.Eğer bu işe yaramazsa 2. yöntemi kullanınız.

    Not:Mac ile ilgili pek bilgim olmadığından apple ın sitesindenki anlatımı aynen yazdım.

    1.Kurtarma Modunu kullanarak bilgisayarınızı geri getirme

    Bilgisayarınızı Kurtarma'dan başlatmak için, Mac'inizi yeniden başlatın ve başlatma sırasında Command ile R tuşlarını basılı tutun.

    Apple logosu görününceye kadar bu düğmeleri basılı tutun. Bilgisayarınızda başlatma işlemi bittikten sonra, yukarıda listelenen seçeneklerin bulunduğu OS X menü çubuğunu ve OS X İzlenceleri penceresini içeren bir masaüstü görmeniz gerekir. İzlenceler penceresi yerine oturum açma penceresi veya kendi masaüstünüzü görüyorsanız Command-R tuşlarına yeterince erken basmamış olabilirsiniz. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve işlemi yeniden deneyin.

    İzlenceler penceresinden veya İzlenceler menüsünden kullanmak istediğiniz seçeneği belirleyin.

    OS X'i yeniden yüklemek için Ethernet veya Wi-Fi kullanarak Internet'e bağlanmanız gerekir. Kablosuz Internet bağlantısı kullanıyorsanız, yakındaki bir Wi-Fi ağını seçmek için ekranın sağ üst köşesindeki Wi-Fi menüsünü tıklayın. Tercih ettiğiniz ağı seçin ve ağa katılmak için gerekirse kullanıcı adı ve parola girin.

    2.İnternet Kurtarma özelliğini kullanarak bilgisayarınızı geri getirme

    OS X Internet Kurtarma

    Yeni Mac'ler doğrudan Internet tabanlı OS X Kurtarma sürümünden başlatma özelliği içerir. Başlangıç sürücüsündeki Kurtarma Sistemi kullanılamadığında (örn. başlangıç sürücünüzde sorun olması veya bu sürücünün değiştirilmiş ya da silinmiş olması) Mac'iniz otomatik olarak bu özelliği kullanır. Internet Kurtarma özelliği Mac'inizi doğrudan Apple'ın sunucularından başlatmanızı sağlar. Bu sistemden başlatıldığında donanım sorunlarını kontrol etmek için bellek ve sabit sürücü hızlı bir testten geçirilir.

    Internet Kurtarma, önce sizden Wi-Fi ağı seçmenizi ve gerektiğinde ağ parolası girmenizi ister. Internet'ten Kurtarma bunun ardından bir Kurtarma Sistemi görüntüsü indirir ve buradan başlatır. Burada, size başlangıç sürücüsündeki Kurtarma Sistemi ile aynı izlenceler ve seçenekler sunulur.

    OS X Snow Leopard yüklü olarak gelen bazı Mac'lerde, OS X Lion veya sonraki bir sürümü ve yazılım güncellemesi yüklendikten sonra Internet Kurtarma kullanılabilmektedir.

    Kurtarma özelliğini kullanarak OS X'i yeniden yüklemek için gerekenler

    Kurtarma özelliğini kullanarak OS X'i yeniden yüklemek için Wi-Fi veya Ethernet bağlantısı kullanan geniş bant Internet erişimi gerekir. Yeniden yükleme için OS X Kurtarma kullanılacağı zaman; OS X, Internet aracılığıyla Apple'dan indirilir. OS X Kurtarma'yı kullanarak OS X'i yeniden yüklemek için Wi-Fi veya Ethernet ağınızda DHCP kullanmanız gerekir.

    OS X'i Mac App Store'dan satın aldıysanız, satın alma sırasında kullandığınız Apple Kimliği'ni ve parolayı girmeniz istenebilir.

    OS X'i indirmek için gereken süre Internet bağlantınızın hızına ve yüklediğiniz OS X sürümüne bağlı olarak değişir. Internet bağlantınızın OS X Kurtarma tarafından desteklenmeyen gereksinimleri veya ayarları varsa, OS X'i yeniden yükleme işleminizin süresi boyunca ayarları desteklenen bir yapılandırmayla değiştirin veya Internet'e erişebildiğiniz başka bir yer (bir arkadaşınızın veya ailenizdeki bir bireyin evi ya da uygun izne sahip olabilecek iş yeriniz gibi) arayın.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol