Malwarebytes Anti-Exploit nedir? Malwarebytes Anti-Exploit nasıl kullanılır?

0

Malwarebytes Anti-Exploit nedir?

Malwarebytes Anti-Exploit nasıl kullanılır?

Malwarebytes Anti-Exploit ne işe yarar?

Malwarebytes Anti-Exploit programını nereden indirebilirim?

Malwarebytes Anti-Exploit ile ilgili işinize yarayacak tüm bilgiler aşağıda anlatılmıştır.

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Malwarebytes Anti-Exploit nedir?

    Malwarebytes Anti-Exploit, siz farkında olmadan bilgisayarınızda bulunan bir programın veya işletim sisteminizin güvenlik açığını kullanarak bilgisayarınıza saldırı yapan zararlılara karşı sizi koruyan bir güvenlik yazılımıdır.

    Exploit terimi de buradan gelmektedir. Kısaca Exploit, bilgisayarınızda yüklü herhangi bir programın güvenlik açığını kullanarak cihazınızı siber saldırıya maruz bırakan zararlıdır.

    Malwarebytes Anti-Exploit yazılımı sayesinde bu tür güvenlik açıklarını kullanarak bilgisayarınıza saldıran zararlılara karşı önlem alabilirsiniz.

    ÖNEMLİ: Malwarebytes Anti-Exploit bir anti-virüs yazılımı değildir. Standart bir anti-virüs yazılımıyla birlikte Malwarebytes Anti-Exploit kullanabilirsiniz.

    Malwarebytes Anti-Exploit, bilgisayarınızda yüklü programların veya işletim sisteminizin açıklarını kullanarak size saldırı yapan zararlılara karşı önlem almak için Malwarebytes tarafından tasarlanmış bir yazılımdır.

    Malwarebytes Anti-Exploit ne işe yarar?

    Kullanımı son derece basit olan Malwarebytes Anti-Exploit, sade bir arayüze sahip. Malwarebytes Anti-Exploit sizi güvenlik açıklarını kullanarak saldırı yapan zararlılara karşı arkaplanda çalışararak korur. 

    Örneğin Google Chrome tarayıcıda Google'ın farketmediği ve yaması çıkmamış bir güvenlik açığı olduğunu varsayalım. Bir kişi bu güvenlik açığını farkederek bir yazılım geliştirip sizin bilgisayarınızı hedefleyebilir. İşte tam bu durumda Malwarebytes Anti-Exploit, zararlı yazılımın Google Chrome ile etkileşimde bulunacağı sırada araya girer ve sizi olası bir saldırıya karşı korur.

    Bir diğer örnek de işletim sistemi tarafından verebiliriz. Microsoft tarafından güvenlik güncellemesi desteği kesilmiş Windows XP sürümü veya yakın zamanda güvenlik güncellemesi desteği kesilecek olan Windows 7 sürümlerini kullanıyor olabilirsiniz. Bu durumda oluşabilecek güvenlik açıkları Microsoft tarafından herhangi bir güncelleme ile düzeltilemeyeceği için Malwarebytes Anti-Exploit kullanarak bu açıklara karşı koruma sağlayabilirsiniz.

    Malwarebytes Anti-Exploit programını nereden indirebilirim?

    Malwarebytes Anti-Exploit indir adresinden Malwarebytes Anti-Exploit indirebilirsiniz.

    Malwarebytes Anti-Exploit nasıl kullanılır?

    Malwarebytes Anti-Exploit kullanımı oldukça basit bir güvenlik yazılımıdır. İlk 14 gün boyunca tam koruma sağlayan Malwarebytes Anti-Exploit, 14 gün sonunda sadece tarayıcıların güvenlik açıklarına karşı koruma sağlar. Eğer Premium sürümünü satın alırsanız Malwarebytes Anti-Exploit, Office, PDF okuyucular ve media player yazılımlarında oluşabilecek bir güvenlik açığına karşı da koruma sağlıyor. 

    1. Malwarebytes Anti-Exploit indir adresinden indirdiğiniz Malwarebytes Anti-Exploit dosyasına iki kere tıklayın.
    2. Malwarebytes Anti-Exploit kurulum adımlarını tamamlayın.
    3. Malwarebytes Anti-Exploit yazılımını bilgisayarınıza kurduktan sonra çalıştırın.

      malwarebytes anti exploit

    Malwarebytes Anti-Exploit yazılımında herhangi bir aktif etme butonu bulunmuyor. Malwarebytes Anti-Exploit arka planda otomatik olarak çalışıyor.

    Eğer Malwarebytes Anti-Exploit korumasını devre dışı bırakmak isterseniz yazılımı çalıştırıp Stop Protection butonuna tıklayabilirsiniz.

    Malwarebytes Anti-Exploit yukarıdaki işlemlerden sonra bilgisayarınızı zero-day olarak bilinen güvenlik açığı saldırılarınıa karşı koruyacaktır.

    Malwarebytes Anti-Exploit bilgisayarımı yavaşlatır mı?

    Bilgisayarınızda oldukça az bir yer kaplayan Malwarebytes Anti-Exploit, bilgisayarınızın performansını olumsuz bir şekilde etkilemez. Bu bağlamda oldukça başarılı bir güvenlik yazılım olduğunu söyleyebiliriz.

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol