"Microsoft Korsan Anahtar Kullananların Peşine Düştü" Haberi Sizce Ne Kadar Doğrudur (Genel Soru)

0

Merhaba arkadaşlar internette "Microsoft, korsan anahtarlarla Windows'u ve Office'i etkinleştirenlerin peşine düştü!" adlı bir haber okudum. Habere göre Microsoft korsan olarak windows ve ofis kullananların ip adreslerini internet sağlayıcılarından istemiş haber kısaca şöyle

"Microsoft, ABD'li internet sağlayıcısı Comcast'ten elindeki IP adreslerinin kimlere ait olduğunu bildirmesini istiyor. İddiaya göre şu an piyasada on binlerce korsan Windows ve Office sürümü bulunuyor. Windows ve Office, çalınan gerçek anahtarla korsan biçimde etkinleştirilmiş bulunuyor. Bu anahtarlar, aslında farklı ülkelerde başka kişilere veya firmalara aitler. Microsoft, her ürün etkinleştirme işlemini IP adresiyle birlikte kaydettiğinden, servis sağlayıcılardan IP adreslerinin peşine düşebiliyor. Firma şimdi, yaşadığı gelir kaybını kapatmak için anahtarların değerini korsan kullanıcılardan talep edecek"

Sizce bu haber ne kadar doğrudur? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

lion lion (595)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kendi Analizim:

    Microsoft ne yapacağını şaşırdı sanıyorum,son yıllarda çıkarttıkları işletim sistemleri bilhassa windows8 ile kullanıcıları hüsrana uğrattılar.Baktılar olmuyor windows 8.1 çıkarttılar oda tutmadı bu seferde düzeltme ekleri fix'ler yayımladılar ayrıca esd yüksek sıkıştırma algoritması ile update ile farklı build'ler ile upgrade ederek update1/2/3 gibi iso'lar arka arkaya verdiler bir türlü istenilen ve beklenilen sansasyon ve etkiler yaratılamadı metro uygulamalarının rahatsızlığı sonucunda uzun süre windows10 projesi üzerinde çalışıldı yok başlat menüsü geliyor,yok metro ufaltıldı türünden haberler basın ve teknoloji kaynakları üzerinden yayıldı ve nihayet çıktı windows10 beklenilen ve çıkan haberlerdeki gibi maalesef olmadı belki başlat menüsü dedikleri gibiydi ama,metro'uygulamalarını ne yazıkki startmenu başlat menüsü üzerine konuşlandırdılar eee işin ucunda reklam var,uygulamaları satma işi var,yaygın kullanılan işletim sistemi android uygulamalarının google store marketin metroya bağlanma işi ve satış reklam pazarından büyük k@r etme hayalleri var iken Microsoft neden vazgeçsin.Kullanıcıların eski sade alışılagelen normal bulduğumuz güzel dediğimiz ki,zaten bizcede güzeldi! (XP/windows7 ) neden işletim sistemlerine tekrar dönüş yapsın herkezi windows10'a geçiş için zorunlu update,upgrade etme yollarına teşfik etme yolunu izlemekteler eski sistemlerde çıkan uyarılar iletilerden biliyoruz.İşin ucunda satış para olacak çünki.Bir kullandığımız bankamatiklerde halen sistem olarak Xp kullanılmakta bir onu henüz değiştiremediler onada el atarlar herhalde yakında şahsi kaanatim uzun süredir windows8 ve üzeri sistemlerdeki memnuniyetsizliklerden ötürü dünya genelinde açık kaynak (Open Source Code) sistemlere yönelişin olduğu başta (IOS,Android,Linux) işletim sistemleri ve geçişlerden ötürü microsoft'un kullanıcılara yönelik iyileştirmelerden yana olacağı yönünde olacak diye düşünüyorum yoksa korsan kullanıcıları IP,Mac numaları ile engellese ne kadar işine yararki dünya kadar uygulama yazılım program oyun vb.firmalar üzerinden windows o kadar çok reklam verebiliyor işletim sisteminin yanısıra reklam gelirleri gerek google şirketi gereksede microsoft'un kasasına fazlası giriyor zaten kolay gelsin.

    forjest forjest (101)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Vakit ayırıp görüşünüzü yazdığınız için teşekkürler. lion 7 yıl önce

    0

    Microsoft Comcast firmasına seneler  evvel 1 milyon $ yatırım yapmıştı. Yani aralarında ticari bir bağ var. Teknik olarak böyle bir işlem mümkün olsa bile dünya genelinde böyle bir operasyon oldukça zor ve bana kalırsa neredeyse imkansıza yakın.

    ISP'ler yasal bir karar olmadığı sürece bu bilgileri Microsoft ile paylaşmaz. Comcast firmasından bunu alması mümkün, dediğim gibi zaten aralarında bir bağ var. 

    Sadece Çin'de Microsoft ürünlerinin kaçak, illegal kullanım oranı %90. Tüm bunlarım peşine düşmesi tespit etmesi imkansıza yakın. Bütün enerjisini bu işe ayırması lazım ki bu da oldukça maliyetli bir operasyon olur.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Vakit ayırıp görüşünüzü yazdığınız için teşekkürler. lion 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol