Minecraft kasma sorunu

0

Uzun bir süre sonra sıkılıp MC oynayasım geldi fakat 20 fps filan oynatıyor. Tüm ayarları düşürdüm hala kasıyor bir çözüm öneriniz var mı? 

treajen treajen (43)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ekran kartını silip tekrar yüklemeyi deneye bilirsin bi ara bende de böyle bir sorun olmuştu ve ben de bu şekilde sorunumu çözmüştüm.

    Oyunumu açıyorum ama ses var görüntü yok

    NVIDIA ekran kartı güncelleme - En Kolay Yöntem 2019

    AMD ekran kartı güncelleme nasıl yapılır?

    Sorunun devam eder ise şunları da indir ve kur ayrıca güncelle.

    darkcrak darkcrak (5170)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu sorun eski bilgisayarımda mevcut ve çözümü 

      1. Olabildiğince bilgisayar çözünürlüğünü düşürünüz (ve ya küçük pencerede oynayınız) 

      2. VSync yi kapatınız.

      3.Maksimum kare hızını sınırsız ayarlayınız.(çoğu bilgisayarda ayarlı oluyor ama siz yine de bu ayara bakınız) 

      Sorun Darkcrakında dediği gibi driverdanda kaynaklı olabilir.

      adils adils (136)
      3 yıl önce cevaplandı

      • bu arada yeni bilgisayarımda küçük pencerede oynarken 1000 fps büyük olunca 200 fps fark oluyor . ama benim monitör 1080 p çözünürlük bunu da söyleyeyim adils 3 yıl önce

      0

      @adils Driver kaynaklı FPS sorunları çok az görülmekte, ayrıca küçük pencere de yüksek FPS alıp, büyük pencere de ya da Tam ekran da düşük FPS almanın sebebi tamamen çözünürlük ile alakalı. VSYNC'yi açmak ile kasma sorunun bağlantılı olduğunu düşnmüyorum, çünkü VSYNC açsa bile monitörün Hz değerine eşitlenecek ve rahatlama yaşayacak, bu 60 olur, 120 olur, 144 olur, 165 vs vs. Buna eşitlendiği için sistem yükte çok ısınmayacak, ve sıcaklıktan dolayı performans düşüklüğü yaşanmayacak, minecraft gibi bir oyunda 1000 FPS almak tamamen sistemi yormaktan ibaret değildir, monitörün Hz değeri kadarını görürsün ister 10000 FPS al ister 85 bunu normal şartlarda hissedemezsin. Tavsiyem eğer sistem iyiyse VSYNC açık kalması bu tür oyunlarda, hem sistemi daha az yormuş olursunuz ve bu sayede sistem daha uzun ömürlü olur, ağır Shader gibi özellikler ekran kartına yük bindireceğini de belirtmek isterim.

      Soruyu soran kişinin kasma sorununun sebepleri şunlar olabilir;

      • Yetersiz Bellek ( RAM ) kullanımı.

      Bunu çözmek için minecraftın son sürümünde oynuyorsanız minimum 4 GB RAM'e hadi bilemediniz 3 GB RAM'e ( 1+2, 1+1+1, 2+1 farketmez )sahip olmanız gerekli

      Minecraft içi RAM kullanımı ( 1.16.3, 8 Chunk, Survival, Vanilla, Klasik Biom )

      Sağ üste bakarsanız 2400 MB civarı yediğini görebilirsiniz.
       

      • Yüksek Chunk kullanımı.

      Normal Survival'da 8 - 11 Chunk arası yetiyor, ama abartıp 16 üzeri chunk kullanırsanız sisteme yük bineceğinden dolayı ( RAM, İşlemci, Ekran kartı ( Fazla değil ) ) Düşük FPS alacaksınız.

      • Abartı bitki örtüsü oluşması.

      Jungle bitki örtüsünün yoğun olduğu bölge de ağaç sayısı gibi etkenler yoğun olduğundan dolayı FPS'te kasma görülebilir, bunun için başka bir Biom'da oynamanızı öneririm.

      • Sürümlerde yaşanan FPS sorunları.

      Minecraft'ta sürüm geliştikçe, kullanım oranı artar ve düşük sistemlerde kasmaya yol açar, ortalama bir sürümde oynamalısınız, örneğin 1.8, 1.8.8 gibi.

      • Oyunun Harici ekran kartıyla çalışmaması.

      Intel HD Graphics, diğer adıyla İşlemciye gömülü olan Dahili GPU'lar ile oyunu açtığınız zaman düşük FPS alırsınız bunun önüne geçmek için eğer dizüstü bilgisayarınız da harici ekran kartı var ise oyunu Harici ekran kartı ile çalıştırmak, masaüstü bilgisayarlar için ekran kartınızın olması lazım tabii ki de :)

      • Intel HD Graphics'in Minecraft için yetersiz gelmesi.

      Yukarıda bahsettiğim gibi Sürüm geliştikçe sisteme binen yük artar, bunun yanında Intel HD Graphicsler Minecraft için yavaş gelmeye başlar.

      • FPS Arttıran Texture Pack kullanın.

      FPS Arttıran, dokuları düzleştiren, sistemi yormayan bir doku paketi kullanırsanız FPS'iniz de iyileşme olacaktır, örneğin PVP Texture Packlari gibi.

      • Gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın.

      Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları, Windows işlemlerini, Windows Hizmetlerini kapatırsanız FPS'te bi' nebze de olsa iyileşme olacaktır.

      Görev yöneticisini açarak Hizmetler sekmesine gelin ve burada gereksiz hizmetleri sağ tıklayıp durdur seçeneğine tıklayın.


      Gereksiz Hizmetler;

      • IP Yardımcısı.
      • İndirilen Haritalar Yöneticisi.
      • İşlev Bulma Kaynak Yayımı
      • TCP/IP NetBIOS Yardımcısı
      • Uzak Kayıt Defteri
      • Program Uyumluluk Yardımcısı Hizmeti

       

      • Güç ayarını Maksimum Performans'ta kullanın.

      Arama kısmına " Güç Planı Seçin " yazıyoruz ve tıklıyoruz, buradan " Yüksek Performans " seçeneğine tıklıyoruz.

       


      Ayriyetten Dizüstü Bilgisayarınızı şarjda kullanın.

      Sistemi Yormamak için VSYNC açabilirsiniz, unutmayın 60 Hz monitörlerde akıcılık bozulabilir.

       

      hydra hydra (3812)
      3 yıl önce cevaplandı

      • ayrıca küçük pencere de yüksek FPS alıp, büyük pencere de ya da Tam ekran da düşük FPS almanın sebebi tamamen çözünürlük ile alakalı .senin bu cümleni ben de biliyorum ama minecraft ayarlarında çözünürlük diye bisey yok varsada bana da resmini at lütfen .Küçük ekranda oynamak çözünürlüğü düşürür ve buda fps i arttırır. Mesela benim bilgisayarım 60 hz ama ben 1000 fps(minecraft 1.8.9 sürümünde) aldığım var . adils 3 yıl önce
      • Sen neden yazdığın hizmetler gereksiz diye yazıyorsun eyer gereksizse microsoftda bunu kapatar dı, İlave etmişse gerçekdende lazımlı bişi, eyer yazacaksan :oyun oynarken bu hizmetler i kapatın, yaz lütfen. sen microsoft u yaradan adam kadar akıllımısın? :D adils 3 yıl önce
      • Gereksiz işte, bir gerekliliği var mı, bir işe yarıyor mu sana? Yok, ben kapalı kullanıyorum gerek olduğunu da düşünmüyorum, internete yazıp bakarsan daha çok gereksiz hizmet olduğunu görürsün. https://ibb.co/Y8xG85q Al sana çözünürlük değiştirme, 1.16.3. 1000 FPS ile, 180 FPS arasında hissedilebilecek kadar fark yok. FPS Boost Texture Packleri ile 2000 FPS'e kadar görebiliyorum ama pek yararı olmuyor. https://ibb.co/xS69tRL. 2020'nin son aylarında çıkmış bir sürüm ile 2011 yılında çıkmış bir sürümü karşılaştırmak doğru değil. @adils hydra 3 yıl önce
      • https://i.imgyukle.com/2020/10/08/5KkDEM.png https://i.imgyukle.com/2020/10/08/5Kkm2n.png Ben ayarı yapdım ama bir şey değişmedi buna da açıklama yaparmısın? Eyer çok sinirli davrandıysam özür dilerim. adils 3 yıl önce
      • Bu arada texture pack ın linkini atarmısın ? adils 3 yıl önce
      • Tam ekrana almalısın o çözünürlüğün işe yaraması için; https://ibb.co/qNGBPjz hydra 3 yıl önce
      • TExture pack bu sanırım hatırlamıyorum : https://minecraft-resourcepacks.com/extreme-fps-boost-pvp-texture-pack/ @adils hydra 3 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol