Modem adsl ışığı yanıp sönüyor

0

Modem adsl ışığı yanıp sönüyor. Internete giremiyorum sorun ne olabilir?

cemkara cemkara (4215)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Modem adsl ışığı yanıp sönüyor. internete giremiyorum sorun ne olabilir?

    Adsl modem üzerindeki Adsl ışığı sizin modeminiz ve servis sağlayıcınız arasındaki bağlanın doğru olup olmadığının en belirgin göstergesidir. Burada servis sağlayıcı dediğim Türk Telekom, Superonline, Turk.Net, Doruk.Net, Turkcell, Vodafone gibi şirketlerdir. Hani interneti hangi şirketten alıyorsanız onu temsil etmektedir.

    Adsl modemi açtığınızda servis sağlayıcınız ile bağlantı işlemi gerçekleşir. Eğer modeminiz servis sağlayıcıya düzgün şekilde baplanırsa ADSL ışığı sabit yanar.

    Fakat Servis sağlayıcı ile sizin adsl modem arasında bir sorun oluşursa o zaman modem üzerindeki adsl ışığı yanıp söner. Adsl ışığının sürekli yanıp sönmesi bağlantı yapılamadı anlamına gelir.

    Adsl ışığı sürekli yanı sönüyorsa çözüm için şu işlemleri yapın:

    • Adsl modemi kapatın açın. Bir müddet bekleyin. 5-10dk. Sorun geçici bir sorunsa modemin kapatıp açılması adsl ışığının sürekli yanmasını sağlayacaktır. Adsl ışığı yanıp sönüyorsa diğer aşamaya geçin.
    • Adsl modem arkasındaki telefon hattını kontrol edin. Telefon hattı düzgün şekilde modeme bağlı mı kontrol edin. Gerekirse telefon hattını çıkartın ve yeniden takın.
    • Adsl ışığı yanıp sönmeye devam ediyorsa o zaman, aynı hat üzerinde telefon kullanıyorsanız spliter denilen parçayı sökün. Gelen telefon hattını doğrudan adls modeme takın. Spliter telefon hattını adsl modem ve telefon arasında paylaştıran küçük bir ayrıştırıcı parçadır. Sorun spliter'in bozulmasından kaynaklanıyor olabilir Spliter bozulursa Adsl ışığı yanıp söner sabit yanmaz.

    Tüm bu kontrollere rağmen Adsl modemin üzerindeki adsl ışını yanıp sönüyorsa o zaman servis sağlayıcınızı aramalısınız.

    Sorun servis sağlayıcınızda olabilir.  Servis sağlayıcınızda sorun varsa adsl ışığınız yanıp söner. Adsl ışığının yanıp sönmesi bilgisayar ile alakalı değildir. O sebepten bilgisayar ayarlarını kesinlikle kurcalamayın.

    Adsl ışığı sabit yanmadan internete giremezsiniz. Öncelikle adsl modem ve servis sağlayıcı arasında  sağlıklı bir bağlantının olması gerekir. Adsl modemin adsl ışığının sabit yanması buna işarettir.

     

    cemkara cemkara (4215)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol