Modem alırken nelere dikkat edilmeli?

0

Ttkom dan aradılar ve internetimin hızlı fakat modemimin eski olduğunu söylediler.
Modemimin özelliklerine nerden bakabilirim?
Modemim kötü ise yeni alıcağım modem vdsl mi adsl mi olmalı ?
İnternet hattım vdsl mi adsl mi ?
(internet hızım 24mbps)
Biraz falza soru oldu ama :) aydınlatırsanız sevinirim.

azak55 azak55 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    1- Modemin eskisi veya yenisinin hız ile çok ilgisi olmaz. Telekom çalışanları modem satarak prim falan alıyorlarsa.. :)

    Eğer çok şikayetçi değilsen modem değiştirmen gereksiz. Belki -eğer yeni sürümü çıktıysa veya var ise- frimware (cihazın fabrika yazılımı) güncellemesi düşünülebilir. Frimware güncellemesi internetli ortamda modem arabirimi üzerinden yapılır. Veya -eğer destekliyorsa/imkanı varsa- webde aranır bulunur ve modeme flash'lanarak güncelleme gerçekleştirilir (Modem özelliklerinden nasıl frimware güncellemesi yapabileceğini öğrenebilirsin)

    2- Modemin özelliklerine modem üzerinde yazılı olarak belirtilen modem ve marka özellilerini webde sorgulayarak öğrenebileceğin gibi, modem arabirimine girerek oradanda öğrenebilirsin. Bu arabirime girme kodunuda web'de (Google aramasında) modem marka modelini belirterek sorarak, öğrenebilirsin. Modem arabirimlerine belirli rakamsal kodlarla web browser'lar içinden girilir ( Türkçede tarayıcı olarak bilinen internet browser'lar Internet Explorer, Chrome, Firefox ve benzerleridir.).

    3- Senin internet hattın ADSL değil, VDSL 2 yani fibernet'tir. Zira ADSL en fazla 16 Mbps destekler. Bunun fazlası olunca haliyle o bağlanti VDSL (VDSL 2) olacaktır.

    4- Böyle oluncada eğer yeni modem almaya karar verirsen bu mutlaka VDSL modem olmalıdır. Yoksa işine yaramaz ve VDSL (fibernet) bağlantısı sağlayamazsın.

    5- Ortalama bir kullanıcı için modem veya herhangi bir donanım ve cihaz alınmasında en çok dikkat edilmesi lazım olan şey, fiyat-performans elverişliliğidir. Başka ifadeyle en az fiyatla mümkün olan en yüksek özellikli cihaz tercihidir. Elbette ülkemiz altyapı standartlarına uyumlu olması ile kalitesi ve bilinen/tanınmış bir marka olmasıda gözönünde bulundurulmalıdır.

    Birde kullanıcı ihtiyaçları gözönünde bulundurulmalıdır (Fazla ve ihtiyaç üstü kullanılmayacak özellikler için ekstra para ödemek hiç rasyonel olmaz).

    AirTies markası olabilir. Fiyatları ortalarda, arabirimi Türkçe, kolay ve anlaşılır bir arabirime sahiptir ve genellikle problemsizdir; modellerine göre özellik ve performans farkları olmakla birlikte genellikle ortalama kullanıcı ihtiyaçlarını karşılar.

    Daha açık ve basit yazamazdım. Herhalde anlaşılmıştır; kolay gelsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol