Modemde internet ışığı yanmıyor sorununun çözümü nedir?

0

Adsl modem üzerinde Internet ışığı yanmıyor. Dolayısı ile internete de giremiyorum. Sorun ne olabilir?

 

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    3

    Modem üzerindeki internet ışığı yanmıyor. Sorun ne olabilir?

    Adsl modem üzerinde modemin durumunu gösteren çeşitli ışıklar vardır. Bunlardan biri de Internet ışığıdır. Internet ışığı her modem üzerinde bulunmayabilir. Adsl modem üzerindeki internet ışığı sizin internete bağlı olup olmadığınızı gösterir.

    Bazı adsl modemlerde internet ışığı titreşerek yanabilir. Bu normal bir durumdur. Modemde akvitite olduğunu, internet trafiğinin olduğunu gösterir.

    Pek çok adsl modemde internet ışığı sabit yanar. Yine bu durum internete sorunsuz bağlı olduğunuzu gösterir.

    Modem üzerindeki internet ışığı yanmıyorsa genel olarak iki sorun vardır:

    • DSL bağlantısı gerçekleşmemiştir
    • ADSL modem üzerinde tanımlı olan DNS sunucularda sorun vardır.

    DSL ve internet ışığı yanmıyorsa;

    Bir adsl modemi açtığınızda ilk olarak DSL bağlantısının gerçekleşmesi gerekir. Modem açıldığında DSL ışığı yanıp söner. Belirli bir süre 15-20 saniye bu işlem gerçekleşir. Bu DSL bağlantısı yapılıyor anlamına gelir. Bu ana kadar internet ışığı yanmaz. Sönüktür. DSL ışığı sabit yanmaya başladığında artık DSL bağlantısı servis sağlayıcınızla sizin modeminiz arasında yapılmış demektir.

    Bir kaç saniye sonra internet ışığının da sabit yanması gerekir.  Eğer internet ışığı ve DSL ışığı aynı anda yanmıyor durumdaysa hat sorunu olması olasıdır. Yani size gelen telefon hattında ya da servis sağlayıcınızda sorun var demektir. 

    Öncelikle gelen hattı kontrol etmeli sorun devam ediyorsa superonline, türk telekom, vodafone, turkcell gibi, hangi servis sağlayıcıyı kullanıyorsanız onu aramalı ve arıza kaydı oluşturmalısınız. Sorun sizde olmayabilir.

    Sadece internet ışığı yanmıyorsa;

    Bu durumda sorun sizin modeminizde olabilir.  Öncelikle DSL ışığı sabit yanıyor internet ışığı yanmıyorsa, sorun yüksek ihtimallle modeme atanan DNS sunuculardan kaynaklanıyordur. 

    Bilgisayarınıza el ile DNS atamak sorunu çözecektir. Ya da modem arayüzüne girip buradan DNS bilgilerini güncelleyebilirsiniz. DNS nasıl değiştirilir: DNS değiştirme linkinden öğrenebilirsiniz.

    internet ışığı yanmıyorsa ilk olarak DSL ışığını kontrol edin. Bu önemli bir veridir.  Sonra yukarıda anlatılan adımları uygulayın.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Yukarıdakilerden tümünü denediyseniz sorun servis sağlayıcı kaynaklı da olabilir. Bugün başıma gelen ilginç olay buydu.  ADSL ışığı sabit yanıyor, fakat internet ışığı yanmıyordu DNS değiştirmeme rağmen sorun düzelmedi.

      Modemi resetledim, DNS değiştirdim ama nafile sonuç elde edemedim.  Sonra türk Telekomu aradım. Arıza kaydı oluşturdum. Daha sonra Türk Telekom sorunu merkezden çözdü. Sonuç olarak sorun bende değilmiş. Sorun Türk Telekomdaymış.

      murat murat (12492)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol