Neden Asus marka bilgisayar kullanılmalı ?

0

Bir insan  Neden Asus marka olan bir bilgisayarı tercih eder?  Bunun hakkında bilgilendirme yapar mısınız?

researcher researcher (17)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Genelde ben @hakan bilgilerine ve genel olarak terübesine güvenirim ama o da her zaman doğruyu bilemeyebilir, yanılabilir. Bence şimdide yanılıyor konu muhtevası ile ilgili görüşlerinde (Daha doğrusu bir kısm görüşlerinde.. Yoksa hepsi değil..) :)

    Asus bir dünya markasıdır ve en az @hakan'ın belirttiği markalar kadar güvenilir olmaktadır (Bence Asus, Dell ve Lenova başı çeken laptop markalarıdır. Birzamanlar Toshiba ve Sony'de vardı ama artık değiller ve zaten galiba bunlarda laptop üretimini bıraktılar veya bırakacaklar.). 

    Asus markası laptop satın alımlarında (ve bir kısım donanım, anakart vs) güvenilerek tercih edilir. Ben öyle yaptım ve hiç pişman olmadım.

    Önceki laptopım Dell markaydı. 6-7 Sene kadar kullanmıştım ve artık yeni bir laptop almak gerekiyordu. Geçen sene sonlarında bu defa Asus tercihinde bulundum ve genelde iyi sayılabilecek özelliklerde (i7 işlemci, 12 Gb ram, 940M Nvidia vs). 1 Tb sabit diskinide yine yaklaşık 1 Tb (960 Gb) Sandisk Ultra 2 bir SSD ile değiştirdim. Laptop bana 3000+800=3800 liraya geldi (1 Tb bir sabit disk yedeğimde oldu boşta).

    Süper memnunum. Hayret derecesinde sessiz çalışma, sıfır ısınma, yüksek performans, uzun pil süresi (4-4,5 saat).. Daha ne olsun.

    Ama elbette her markanın daha iyisi ve daha kötüsü olur. Bu hususta @hakan "en önemlisi bütçedir" derken çok haklıdır ama marka güvenilirliliği asla ihmal edilmemeli, tercihlerde önemli bir yer tutmalıdır.

    Yetkili teknik servis değerlendirmesine gelince bu husustada @candan'a katılamıyorum. Şöyleki; sabit disk ile SSD değişikliğinde -garanti geçerliliğini kaybetmemek düşüncesiyle- bu değiştirmeyi yetkili serviste yaptırmayı tercih ettim. Bizzat elden götürdüm (İstanbul'da yaşıyorum). Ertesi gün hem mesaj attılar, hem telefon ettiler "alabilirsin" diye (Elden götürmelerde geri almakta elden oluyor. Yoksa kargo ile göndermiş olsaydım gönderme ve alma her ikiside ücretsiz olacaktı. Telefon ile sormuştum bu bilgiyi vererek hangisini tercih edeceğimi bana bırakmışlardı. Bende elden götürmeyi tercih etmiştim.) Daha ne olsun ki?! Belki @candan kötü tecrübeler yaşamıştır veya öyle duymuş ve öğrenmiştir. Ben kendi tecrübemi aktardım.

    Uzunca oldu ama herhalde anlatabildim. Başka kaynaklarıda araştırır soruşturursun, kararını verirsin. 

    Kolay gelsin.

    Asus patronları, yöneticileri bu mesajımı görseler bana reklam ücreti öderlermi acaba ve ne kadar?.. :)

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Öyle bir anlatmışsın ki abi hemen gidip bir ASUS notebook almam lazım :) ismailsarp 7 yıl önce
    • Bende ASUS markasını severim bir önceki masaüstü bilgisayarımda anakart,ekran kartı,dvdrw seçimlerinde asus seçmiştim.Bana bir sıkıntı yaratmadı donanım ve yazılım konusunda. ismailsarp 7 yıl önce
    • Diyorum ya Asus patronları okusa bana reklam ücretide öderler diye.. :) temmuz 7 yıl önce
    • Seneler oldu artık desktoplar ile uğraşmıyoruz. Yoksa geçmiş senelerde (desktop zamanlarında) bende donanımlarda çoklukla ve özellikle Asus marka tercihini yapardım. temmuz 7 yıl önce
    • Eskiden masaüstü oyunculuğu vardı ama artık o da kalmadı.Örneğin yeni çıkan Nvidia 1000 serisi ekran kartları performans olarak masaüstü ile dizüstünün hiçbir farkı yok.Tamamen aynı çekirdekleri kullanacaklar.İşlemci tarafında da masaüstüne kullanılan bir işlemcinin dizüstünde kullanıldığını görebiliyoruz.Kısacası masaüstünün şirketler ve sunucu bilgisayarları dışında kullanılması biraz hobi haline geldi. ismailsarp 7 yıl önce
    • Asus sponsor mu oldu sana @temmuz :) hakan 7 yıl önce
    • Biz burada elbette tecrübelerimizi paylaşıyoruz. @temmuz asus kullanmış sorun yaşamamış. Ben de kullandım ben sorun yaşamadım. Lakin bir kaç sene evvel bir arkadaşıma Asus Zenbook UX305 serisi bir ultrabook tavsiye ettim. Etmez olaydım. Zamanın parası ile bir topar para ödedi, aldı. Önce 1 ay içinde adaptörü arızalandı, servise gitti, uzunca bir süre adaptör bekledi. Servisten geldi 2. ay klavye bozuldu. Bildiğin hiç bir tuşu basmamaya başladı. Tekrar servis yine aynı süreç. Sonrada bitmeyen mavi ekranların ardından, SSD disk gitti. Onun ödediği paranın yarısına Samsung almıştım ondan 6 ay önce. Hâlâ kullanıyorum. Adamın yüzüne bakamaz oldum, her seferinde artık benim önerimi sorup, önermediğimi alıyor :) hakan 7 yıl önce
    • Üzüldüm yahu, ne hallere düşürmüş seni bu Asus.. Tevekkeli mesajında Asus yanlısı olmadın, olamadın. Baksana, arkadaşın artık senden tavsiyeleri tersini yapmak için alıyormuş :) temmuz 7 yıl önce
    • Sponsorluk tekliflerine açığım. Haliyle Asustanda bekliyorum. @hakan :) temmuz 7 yıl önce
    • Asus senden iyisini bulamaz @temmuz hakan 7 yıl önce

    0

    ilginç bir soru olmuş. 

    Ben marka bağımlı bilgisayar alma taraftarı değilim. Bilgisayar alırken donanım özellikleri, hangi marka ve modeller tercih edilmiş, kapasite, sonrasında teknik servis desteği nasıl bunlara bakıyorum.

    Mutlaka alacağım bilgisayarı mağazada görmeye gidiyorum, sonra internetten alıyorum o ayrı.

    Asus kullanmak gibi bir zorunluluğunuz yok, en iyi marka Asus'tur diye bir kural da yok.

    Lenovo, Samsung, Toshiba, Packard Bell, Acer, MSI gibi farklı üreticilerin iyi modelleri var.  En önemli kriter bütçeniz.

    Yukarıdaki markaların tamamını kullandım, HP yazmıyorum hep hayal kırıklığı oldu.  İşin en ilgiç tarafı en memnun kaldığım Samsung oldu bu markalar arasında. O da artık notebook üretmeme kararı aldı :)

    Ek:

    MSI, Asus gibi üreticiler aynı zamanda anakart ve donanım üreticisi olduklarından diğer markalardan ayrılıyorlar. Asus önerenlerin genelde kullandığı argüman "Asus'un iyi bir anakart üreticisi olduğu, doğal olarak laptop üretiminde daha stabil ürünler çıkarttığı", doğrudur. Asus iyi bir anakart üreticisi fakat herkes Asus marka bilgisayar kullanmalı demek değil.

    Benim önerim özellikle laptop almadan önce bütçenize uygun bir kaç model çıkartın, sonra internetten kullanıcı yorumlarına bakın. Daha sonra karar verin. İlk çıkan modeli alanlardan olmayın, bir müddet bekleyin.

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bende eşte dosta birçok problemli HP ile karşılaştım. Yani bencede en kötüler arasında.. En kötüsüde Casper elbette.. Herhalde buna kimse itiraz etmez, edemez :) temmuz 7 yıl önce
    • @temmuz Capser hiç kullanmadım o yüzden bir şey söylemem zor. Ama HP'nin bu işi bırakması ya da acilen laptop ekibini düzenlemesi gerekiyor. Senelerdir böyle. hakan 7 yıl önce
    • @hakan @temmuz bende yorum yapayım geç olacak ama. Benimde Asus K555U notebook'um var. Oyun için almıştım, oyun bile oynamıyorum. Hepsiburada.com'dan indirimli fiyatı ile 1998 TL ye almıştım. Donanımları 8 GB RAM 1 TB HDD Nvidia GeForce 940M İntel Core İ-5 2.8 GHz Windows 10. Bu yaz aldım zaten. Temmuz, Ağustos gibi söyleyeyim Asus aldıktan beri donma kasma olmadı. Hiç ısınmada olmadı. Fanlardan aşırı ses de çıkmadı. Benim önerim daima ASUS'tur diyeyim. :) toprak34 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol