Netbook gibi düşük sistemli bilgisayarlar için en iyi free antivirüs hangisi

0

Netbook / intel atom işlemciler gibi düşük sistemli win7 bilgisayarlar için antivirüs tavsiyesi... Şimdiden teşekkürler...

yunusemre2344 yunusemre2344 (54)
10 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Netbook gibi cihazlarda düşük donanım özellikleri nedeni ile bellek ve işlemciyi az kullanan bir antivirüs yazılımı kullanmalısınız.

    Bellek ve işlemci kullanımı antivirüs programının aktif çalışma anında değişiklik gösterir.

    Ben antivirüs yazılımlarının bellek kullanım oranlarını ,işlem yapmıyorken (idle) , şöyle sıralayayım (bu oranlar bazı bilgisayarlarda farklılık gösterebilir):

    El çok tanınan Antivirüs yazılımlarının bellek kullanım oranları:

    1. AVAST ( 14MB)
    2. Norton AV (80MB)
    3. Avira (105MB)
    4. Kaspersky (118MB)
    5. ESET NOD 32 (170MB)
    6. AVG (230MB)

    Avast açık ara önce görünüyor.  aşağıdaki grafikte diğer karşılaştırmaları görebilirsiniz:

    Antivirüs bellek kullanım oranları (IDLE, işlem yapmıyorken)
    Antivirüs programlarının bellek kullanım oranları

    Antivirüs bellek kullanım oranları (Tarama halinde)

    antivirüs bellek kullanım oranları tarama halinde
    Kaynak: http://www.raymond.cc/

    Avast oldukça şaşırtıcı, ben de Avast kullanıyorum ama bu kadar fark beklemiyordum.  Bekleme durumunda gerçekten çok efektif bellek kullanıyor. Aynı zamanda tarama anında da 10 saniyede bir bellek kullanım oranını resetleyerek bellek kullanım oranının yüksek rakamlara ulaşmasını engelliyor. 

    Belki de bu sebeplerden dünyanın en çok kullanılan antivirüs yazılımı. 

    Ücretsiz antivirüslere karşı bir ön yargı var. Fakat ben Avast'ı ilk çıktığı dönemden beri kullanıyorum. Son derece memnunum. Paralı demek iyi demek yada ücretsiz demek kötü demek değildir.

    Sisteminize çok fazla yazılım yüklemiyo, USB cihazlar takmıyorsanız pasif korumaya geçebilirsiniz, çok önerdiğim bir yöntem değildir fakat düşük donanıma sahip cihazlarda bu yöntem kullanılabilir.

    Pasif korumadan kastım sistemde gerçek zamanlı bir antivirüs çalıştırmak yerine Malwarebytes anti-malware gibi sadece çalıştırıldığında devreye giren, gerçek zamanlı (real-time) koruması bulunmayan yazılımlar çalıştırmak ve bilgisayarınzı belli aralıklarla, örneğin, haftada bir, virüs taraması yapmak gibi.

     

    cemkara cemkara (4215)
    10 yıl önce cevaplandı

    • Ben de aynen bu pasif koruma konusunu soracaktım. Çok teşekkürler. Hakikaten çok faydası oldu... Ancak internette dolaşırken gerçek zamanlı koruma olmadığı için problem olmaz mı. Sonuçta bazen "URL engellendi" uyarıları alıyoruz... yunusemre2344 10 yıl önce
    • Aslında Crack, hacking siteleri gibi sitelere girmiyorsanız güvenilir siteler üzerinden javascript virüslerine maruz kalmanız çok düşük bir ihtimal. Fakat elbette pasif koruma çok ihtiyacınız olduğunda kullanabileceğiniz bir yöntem. Güncel antivirüs programları web koruma fonksiyonlarına sahip. Pasif koruma yaparken dikkatli olmak şart. cemkara 10 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol