Notebook'um Disk bölümünü %100 kullanıyor.

0

Merhaba,

Bu leptop'umu alalı daha 1 hafta oldu ve çok dikatli kulanmaya özen gösteriyorum. En son gta 5 için türkçe yama indirdim ve oyun kasmaya başladı sandım yamyı sildim ve bilgisdayarın komple kastığını farkettiim. Görev yöneticisinden işlemler'e baktığımda ilginçtirki disk kullanımı %100 olmasına rağmen hiç bir uygulama %1'ini bile harcamıyor. Çoğu 0 MB. Yani böyle birşey ilk defa başıma geldi. Yama uygun olmadığı için bu olay gerkçekleşmiş olabilirimi yoksa sadece tesadüf mü ve ne yapmam gerekiyor?

notify notify (538)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Bu "Disk bölümünün %100 kullanılması" sorusu ve endişesi özelliklede son günlerde çok revaçta ama bunların pek çoğu gereksiz endişe ve hatta bir çeşit evhamdır. Zira hemen hemen bütün PC'lerde Görev Yöneticisinden bakıldığında sabit diskin %100 kullanıldığına, bilmem kaç adet svchost.exe'nin sistemde çalışır halde göründüğüne ve şu kadar veya bu kadar işlemci kullandığına rastlanır.

    Bunlar eğer PC'nin gündelik çalışmasında bir anormallik yok ise problem teşkil etmez ve zaten çoğunluklada normal vaziyetlerdir; sürekli değillerdir. Bazan böyle görünürler bazan farklı ve daha düşük seviyelerde.. Arka planda çalışanları her zaman harfiyen takip edebilmek ve bilebilmek zaten mümkün olmaz. Öyleyse bunlar problem olarak görülmemelidir ve hatta çok ihtiyaç hissedilmedikten sonra (sistemde dikkat çeken anormallikler olmadıktan sonra) Görev Yöneticisine girip bakmanın gereği bile yoktur. Sistemle ilgili antivirüs vb güvenlik önelemleri ile yine güvenli internet ve güvenilir programlar kullanmak, PC'de gerekli temel bakım işlerini gözeterek bunlarıda yapmak yeterli olur. Fazlası gereksizdir ve yanıltıcı olur; olmadık yere kullanıcıların başına işlerde açabilir.

    Not: Bu arada sabit diskin normal çalışmadığı düşünüldüğü hallerde bölümlerde (sistemde kaç sabit disk bölümü varsa onlarda) CHKDSK denetlemesi yapılmalıdır. CHKDSK tarama  komutu chkdsk c: /f /r (c: sabit disk bölümü harfidir; d: e: vs kaç bölüm varsa hepsine ayrı ayrı..) komutu uygulanmalı ve komut istemcisi (CMD) yönetici olarak başlatılmalıdır. Sabit disk taramaları uzun sürer. Bazan ilerlemeler durur ve uzun süre bekletir ama sonunda mutlaka devam eder vede tarama tamamlanır. Mutlaka sonuna kadar sabırla beklenmelidir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      1

      Bu disklerin %100 kullanma sorununa ben genelde Windows 10 üzerinde rastlıyorum.Aslında bu bir sorun mu orasıda tartışılabilir.Çünkü sıfır kurulan bir bilgisayarda dahi bu meydana gelebiliyor.Bu yüzden ilk olarak bunun normal mi yoksa anormal bir durum mu olduğunu anlamak gerekiyor.Mesela Windows 10 eğer SSD olmayan bir diske kurulu ise açılmasının ardından dikakalarca %100 disk durumunda kalabiliyor.Bu yeni kurulmuş bir cihazda da böyle.Ayrıca Windows 10 updateleri kendi yapıyor ve size hiçbir şey sormadan arka planda herşeyi halletmeye çalışıyor.Bu da sanki Windows 10 un devamlı olarak birşeyler yapıyor durumunda hissettiriyor.

      Siz temizliklerinizi @temmuz hocamızın dediği gibi yapın.Eğer bilgisayarınızda bir problem yoksa sorun Windows 10 un bir yerleri tamir etmesini beklemek olacaktır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Evham yapmak değilde biraz paniklemedim desem yalan olur. Zaten durdukyere bikgisyar kasmaya başladı. ilk bagtigim yer gorev yoneticisindeki islemler bölümü oldu. Suanda bilgisayarim cok kasiyor tarama yapiyorum gorucez ne olucagini.

        Not: Arkadaslar sorunu halletim Kaspersky antivirisu indirip taratim ve sorun ortadan kalkti.

         

        notify notify (538)
        7 yıl önce cevaplandı

        • Geçmiş olsun :) temmuz 7 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol