orjinal win8 bilgisayara format attırdım şimdi ürün anahtarı istiyor

0

Merhaba

Benim windows 8 bilgisayarımın işletim sistemi kullanılmaz hale gelmişti(bişey indirdim işletim sistemi ve kurtarma bölümü çalışmadı),sonra bilgisayarcıda format attırdım .Kullanırken hep windowsu etkinleştirin diyip rahatsız ediyor napmalıyım? 

not:kasasında windowsun hologramı var

abdulkerimkizil abdulkerimkizil (7)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Formatı atan kişi Orjinal olmayan bir Windows sürümüyle formatlamıştır. Eğer elinde satın alınmış Windows 8 var ise onunla format atmanı ve bu işi kendi başına yapmanı tavsiye ederim.

    ayberk ayberk (71)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Windowsunuz dvdsinden mikurdunuz.Yoksa bilgisayarcı kendi dvdlerinden mi format attı.

      Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler deyin en altta etkinleştir yazar. Etkinleştirin.

       

      Ekleme 

      Bazı bilgisayarlar biosa gömülü şifre kullanır. Benim bilgisayarım gibi. Muhtemelen recovery dvdleriniz yoktur elinizde. Bilgisayarınızı ilk aldığınızda recovery(kurtarma) dvd leri oluşturmanız.gerekiyor. Bilgisayarınız bozulduğunda ya recovery dvdnizi kullanırsınız ya da bir disk olarak görünen recovery bölümünü kullanırsınız. Tüm diskleriniz silinmiştir muhtemelen. Bilgisayarınıza yüklü olan windows tek bir dvd içindir yani lisans. Farklı bir windows dvdsinden yüklerseniz şifreyi kabul etmez. Yanı artık elinizde orjinal bir windows yok. Tavsiyem bilgisayarınızı yeni aldıysanız garantisi varsa aldığınız yere götürün. Yeniden orjinal windowsunuzu yüklettirin ya da garantide bu işlem yapılıyor mu bir öğrenin. Verilen numaralarıda arayabilirsiniz. Yüklerlerse ilk işiniz recovery dvdleri oluşturmak olsun. Tüketici haklarınada başvurabilirsiniz. Sistemsel bir arıza da olabilir.İyi günler.

      yusufbozar yusufbozar (348)
      9 yıl önce cevaplandı

      • önceden pc internet ile kendi kendine etkinleştirilyordu abdulkerimkizil 9 yıl önce
      • Ekleme yaptım yusufbozar 9 yıl önce

      0

      Desktop ise kasanın herhangi bir yerinde, laptop ise alt kısımda (tabanda) üzerinde etkinleştirme/ürün anahtarı bulunan bir etiket olabilir. Ona bak ve eğer varsa, o ürün anahtarıyla etkinleştir. Eğer PC üzerinde ürün anahtarı olan böyle bir etiket bulunmuyorsa, Microsoft Destek, Türkiye'yi telefon ile ara, onlar sana yardım edecekler ve bilgisayarını etkinleştirmeni sağlayacaklardır.

      Kolay gelsin.

      Microsoft Teknik Destek Telefonu (Ücretli): +90 212 33 66 999
      (Ücretli) 4446787 (Yalnızca Türkiye içinden)

      Not: Microsoft Teknik destek belki sana halihazırda kurulu olan windowsun etkinleştirmesini yaptırmayıp PC kurtarma bölümünde var olan imajdan recovery yapmanı tavsiye edebilir, seni bunu yapabilmen konusunda yönlendirebilir.

      temmuz temmuz (12505)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol