ortak ağda dosya paylaşımı çok yavaş

0

Ortak ağda excel dosyasını paylaşıyoruz ve birkaç bilgisayar o dosyada değişiklik yapıyor çalışıyor. dosyayı benim bilgisayarımın ortak klasöründen (yada ortak ağından) paylaştığım için ben rahat kullanıyorum ancak diğer kullanıcılar kullanırıken çok kasıyor, ağır açılıyor kapanıyor ve işlem yapılıyor. Neden yapıyordur nasıl aşarım o sorunu?

aserifkuzu aserifkuzu (188)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Ortak ağ üzerinden bir dosyayı paylaştığınızda bu dosya üzerinde çalışmanın yavaş olmasının pek çok sebebi olabilir.

    Öncelikle Excel dosyaları bu tür paylaşımlı çalışmaları destekleyecek yapılar değildir. Dosya boyutu büyüdükçe bu tür sorunlar artabilir.

    • Excel dosya boyutu büyümüş olabilir.
    • Ağ yapınız sorunlu olabilir.
    • Sisteminiz (dosya sizde olduğu için) yavaş kalıyor olabilir

    Bütçeniz varsa NAS cihazı gibi bir cihaz kullanabilirsiniz. Örnek : WD My Cloud 2TB 3.5" USB 3.0 Gigabit Ethernet Kişisel Bulut  Hem yedekleme hem de dosya paylaşımı için kullanırsınız.

    Bilgisayarınıza daha hızlı bir disk takabilirsiniz (SSD). Bilgisayarınızın ağ bağlantısınız hızlandırsabilirsiniz (daha iyi, hızlı bir ethernet). Kablosuz bağlanıyorsanız, kablolu bağlantıya geçebilirsiniz.

    Bu soruya nasıl bir ağ ortamında olduğunuzu bilmeden, bilgisayarınızın özelliklerini, dosya boyutunu bilmeden cevap vermek çok zor.

    Ama yazılımsal olarak yapabileceğiniz bir şey yok onu söyleyebilirim.

    Son olarak aklıma gelen, eğer antivirüs kullanıyorsanız işlemi bu da yavaşlatıyordur. Dosya her işlendiğinde kontrol ediyordur. Bu da yavaşmaya sebep olur.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    0

    @temmuz @candan dostlar müsait iseniz bu konuda bir fikriniz olur mu?

    ortak kullandığımız excel dosyasını ortak ağdaki bilgisayarlar daha hızlı nasıl kullanır? onedrive ve gdrive kullandım onlarda da işlem yapıp kaydettiğiniz zaman çok uzun sürüyor kaydetmesi ve kullanımı kasıyor. yine en hızlı ortak klasörden kullanılıyor ama yukarda yazdığım gibi diğer bilgisayarlar dosyayı zor kullanıyor..

    aserifkuzu aserifkuzu (188)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bu hususta benim @murat fikir ve düşüncelerine ilave edebi,leceğim herhangi birşey yok. O bir şirketin profesyonel çalışanı ben ise bir amatörüm, sadece kişisel bir PC kullanıcısıyım ve haliylede tamda onun iş konusuna giren bir hususta ondan fazla yorumda bulunamıyor, fikir arzedemiyorum. Bu arkadaşımızın belirttiği fikirlere itibar etmeli, o esaslarda çözümleri denemelisin. temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol