Oyunlarda Nvidia ekran kartımı nasıl devreye sokabilirim?

1

Merhaba, notebook cihazımda iki adet ekran kartı bulunuyor. Oyunlarda nvidia ekran kartını nasıl kullanabilirim? 

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Çoğu kullanıcı bunun bir sorun olduğunu düşünse de aslında bu Nvidia firmasının taşınabilir cihazlarda batarya ömrünü arttırmak amacıyla kullandığı Nvidia Optimus teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde taşınabilir cihazlar yüksek performans gerektirmeyen uygulamalarda Intel işlemcide entegre olarak bulunan Intel HD Graphics grafik birimini kullanarak yüksek enerji harcamadan gerekli miktarda performansı sağlar. Yüksek grafik performansı gerektiren oyunlar, grafik programları gibi uygulamarda cihaz otomatik olarak yüksek performanslı Nvidia grafik işlemcisine geçiş yapar. Bu sayede taşınabilir cihazlarda daha fazla pil ömrü edilir.  

    Peki Nvidia ekran kartım otomatik olarak devreye girmiyor, nasıl devreye sokabilirim?

    1. İlk olarak sürücülerinizin güncel olduğuna emin olmalısınız. Geforce.com üzerinden Nvidia grafik kartınızın sürücülerini güncelleyebilirsiniz.
    2. Yüksek grafik performansı almak istediğiniz uygulamalarda cihazı şarja takılı olarak kullanmanız gerekmektedir, aksi takdirde Nvidia grafik kartı devrede olmayacaktır.
    3. Ek olarak Nvidia Denetim Masası altında 3D ayarlarının yönetilmesi sekmesine girerek istediğiniz uygulamayı hangi grafik işlemci ile çalışacağını ayarlayabilirsiniz.
    4. Tüm bu çözümlerin sonucunda sorununuz devam ediyorsa Display Driver Uninstaller programını kullanarak güvenli modda grafik sürücülerinizi silip, temiz kurulum yapmanızı öneriyorum. Ekran kartı sürücüsünü kaldırma programını indirmek için bu linke tıklayabilirsiniz.
    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol