Parola ekranım tuhaf renklerde.

0

Güç düğmesine basarak bilgisayarı uyku moduna almıştım. 5 dk. Tekrar güç düğmesine bastığımda karşılaştığım manzara:

Şu anda düzgün ama benim merak ettiğim neden 1 kerelik de olsa bu problem oldu ve bir daha olur mu, olmaması için önlemler filan. 

Oyun açık değildi. Chrome ve Photoshop açıktı ama genellikle bunlar açıkken uyku moduna alıyorum hiç sorun olmamıştı.

misty misty (556)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PC'yi önce Güvenli Modda başlat (açılışta f8 tıklayarak alakalı menüye ulaşabilirsin) ve oradada aynı problem varmı, kontrolünü yap. Eğer aynı problem Güvenli Mod açılışındada yaşanıyorsa, bu bir donanım problemiyle karşı karşıya olduğun manasına gelir ve bu durumda senin yapabileceklerin sınırlı olur. Eğer ekran kartını çıkarma ve değiştirme imkanın olursa (harici ekran kartıysa) önce bunu değiştirerek denersin. Bu şekildede düzelme olmazsa geriye monitör/ekran bozulması ihtimali kalır.

    Ekranın (monitörün) bozuk olup olmadığını PC'yi harci bir ekrana (mesela uyumlu bir televizyona) bağlayarak anlayabilirsin.

    Diğer türlü ve geçici görüntü problemleri ekran kartı sürücüsüyle alakalı olur ve bu hallerdede sürücü güncellenerek veya uyumlu sürücü bulunarak yüklenmesiyle düzeltilir; stabil ve daha performanslı çalışması sağlanır.

    Edit:

    Disk temizlemede yaparsın (sistem dosyalarını temizle seçeneğinide kullanarak). Bu şekilde sabit diskte oldukça önemli yer (kapasite) kazanımı sağlarsın ve PC'nin daha rahat, daha stabil ve daha problemsiz çalışmasını sağlanır.

    Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim? (tıkla)

    Problemin Photoshop programının açık bırakılmasıyla çok alakalı olabileceğini sanmıyorum ama kapat canım, neden açık bırakıyorsunki? Şartmı açık kalması? Veya kapatması çokmu zor? :))

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bu sorun 1 kerelik oldu. "Şu an normal". Şifremi girdikten sonra tekrar uykuya alıp açıp baktığımda düzelmişti. Benim merak ettiğim neden oldu ve bir daha olur mu? Kalıcı olmadığı için ekranın bozulduğunu sanmıyorum? Virüs taraması da temiz çıktı. Acaba Photoshop açık diye mi oldu? Kasıyor bu aralar zaten. 1 gb yer kalmış C'de. @temmuz misty 7 yıl önce
    • Mesajıma ekleme yaptım, bakarsın. temmuz 7 yıl önce
    • Photoshop, kullanımı esnasında boştaki halinden daha çok zorlar ekran kartını değilmi?! Kullanım aesnasında olmayan hata boşta daha hiç olmaması gerekir. Neyse, geçici problem de ve geç bakalım. Eğer ileride tekrarlanırsa yeniden düşünülür. Kolay gelsin ::) temmuz 7 yıl önce
    • Ayrıca uykuda programlar -açık halde bırakılsa bile- çalışmaz veya belki minimum seviyede çalışmalarını sürdürürler (açık kalabilecek kadar diyelim). temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol