pc anakart ekraninda donup kaliyor

0

Merhaba arkadaşlar pc bugüne kadar hergün çatır çatır açılıp çalışırken (en son dün gece girdim çalışıyordu) bugün sabah açayım dedim anakart ekranında donup kaldi. Naparsam yapayım ilerisine gitmiyor.

Bios pil çıkarttım taktım.

Jumper denedim.

Bütün parçaları söktüm tekrar tek tek takarak denedim oda olmadi.

Forumlarda araştırdım yapmadığım denemedigim şey kalmadi. Ama olmuyor. Yardimlariniz için şimdiden teşekkürler...

fenalikgeldi fenalikgeldi (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Laptop ise düşürmüş, bir yere çarpmış olabilirsin ve harddisk fiziksel zarar görmüş olabilir diyebilirdim ama desktop galiba. Yinede harddisk problemi gibi düşünülebilir. Birde ram problemi olabilir. Ram, birden fazlaysa ramler çıkartılarak farklı slotlara takılıpta ve birden fazlaysa teker teker takılıpta tecrübe edilebilir.

    Güvenli modda açılabiliyorsa önce sistem geri alma ile başla, sonuç alınamazsa ram kontrollerini yap ve yine sonuç alınamazsa cd'den çalışan bir sistemle başlatıp CHKDSK taraması yap derim.

    Not: PC açılamadığı için harddiske ulaşılamıyorsa ve CD'den çalışan sistem ilede PC açılamıyorsa, harddisk çıkarılarak başka PC'ye - ikinci harddisk olarak- takılıp CHKDSK yapılabilir.

    Bunlar işe yaramıyorsa yada yapılamıyorsa problem power supply'de olabilir. Yedekde varsa değiştirilerek kontrol edilmeli (Yedekte yoksa bir yelerden temin etme imkanı araştırılmalı).

    Dahada ciddi ve masraflı problem ihtimaller işlemci ve anakart problemleridir. İhtimalleri sırayla vermeye çalıştım. Bence ram, harddisk ve power supply ihtimalleri daha kuvvetli ve test edilmesi nispeten mümkündür.

    Ram ve harddisk kontrollerini yaptığını düşünüyorum ve bu durumda power supply öne çıkıyor.

    Anakart (pos) ekranında kilitlenmesi yazılım problemi ihtimalini neredeyse tamamen (veya büyük ölçüde) ortadan kaldırıyor.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol