Petya virüsü çözümü

0

Petya virüsü nasıl temizlenir?

Petya Ransomware nasıl temizlenir?

Petya virüsü nasıl kaldırılır?

Petya virüsünden nasıl kurtulabilirim?

Petya virüsü çözümü aşağıda resimli olarak detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Petya virüsü nedir?

    Geçtiğimiz ay ortaya çıkan Petya virüsü, en tehlikeli Ransomware türevlerinden birisiydi. Petya fidye virüsü, bilgisayarınızdaki dosyaları şifrelemekle kalmıyor, işletim sistemine daha erişmenizi engelliyordu. Petya virüsü bulaştığı bilgisayarda son olarak kırmızı bir ekran çıkararak ödeme işlemlerini başka bir bilgisayarda yapmanızı ve o kırmızı ekrana ödeme sonucunda elde edeceğiniz keyi girmenizi istiyordu.

    Petya virüsü hakkında detaylı bilgilere aşağıda yer alan linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Petya virüsü nedir?

     

     

    Geçtiğimiz günlerde BleepingComputer'da yayınlanan çözüm aracı sayesinde artık Petya virüsünü temizlemek mümkün. Petya çözüm aracı sayesinde Petya virüsünün şifrelemeyi yaptığı zaman karşınıza çıkardığı kırmızı ekranda istenilen keyi elde edebilirsiniz.

    Petya virüsü çözümü

    Petya virüsü çözüm işlemine geçmeden önce bazı yapılması gereken işlemler var. İlk olarak Petya virüsünün bulaştığı HDD'yi başka bir temiz bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Petya virüsünün bulaştığı diski başka bir temiz bilgisayara bağladıktan sonra aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    1. Petya Sector Extractor dosyasını indirin ve masaüstüne çıkartın.
    2. Masaüstüne çıkarmış olduğunuz PetyaExtractor.exe programını çalıştırın.
    3. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekranda öncelikle Petya virüsünün bulaştığı harici olarak bağladığınız diskin yolunu seçin.

      petya çözüm 1
       
    4. Daha sonra Copy Sector butonuna tıklayın. Ardından masaüstünde bir not defteri oluşturun ve yapıştırın.
    5. Aynı şekilde Copy Nonce butonuna tıklayın. Ardından masaüstünde bir not defteri oluşturun ve yapıştırın.

      Kopyaladığınız Copy Sector 512 baytlık, Copy Nonce ise 8 baytlık veridir.
       
    6. Kopyaladığınız bu veriler not defterinde kalsın. Şimdi  https://petya-pay-no-ransom.herokuapp.com veya https://petya-pay-no-ransom-mirror1.herokuapp.com/ adresine girin.
    7. Açılan sitede kopyaladığınız 512 baytlık Copy Sector verisini büyük boşluğa, yine farklı bir not defterine kopyaladığınız 8 baytlık Copy Nonce verisini de küçük boşluğa yapıştırın ve submit butonuna tıklayın.

      petya çözüm 2
       
    8. Petya çözüm aracı sayfası çözüm keyi için işlem yapacaktır. Çözüm işlemi 1-2 dk sürebilir. Son olarak işlem bittiğinde sizi aşağıdaki sayfa karşılayacak ve Your key is bölümünde çözüm için gerekli key yazacaktır.

      Your key is
       
    9. Şimdi çözüm için gerekli anahtarı elde ettiniz. Son olarak yapmanız gerekenler oldukça basit. Petya virüsünün bulaştığı diski çıkartın ve önceki bilgisayara takıp çalıştırın. Karşınıza kırmızı ekran çıkacaktır. Bu ekranda en alt bölümde bulunan Key bölümüne elde ettiğiniz kodu girmeniz ve enter a basmanız durumunda Petya virüsü temizlenecektir.

      Petya çözüm 3

    Tüm bu adımların sonucunda Petya virüsü bulaşmış diskinizi temizleyebilir ve bilgisayarınızı eskisi haline geri döndürebilirsiniz.

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol