Reboot and select proper boot device hatasının çözümü nedir?

0

Selamlar arkadaşlar PC açıyorum Casper yazısında donuyor tuşlara basınca f tuş larina reboot and select proper boot device hatası veriyor.  Reboot and select proper boot device hatasının çözümü nedir?

 

dogan35 dogan35 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Önce PC'nin USB portlarını ve DVD sürücüsü yuvasını kontrol et ve oralarda herhangi bir alet veya medya varsa onları çıkar. USB portlar ve DVD sürücü yuvası tamamen boş olsun.

    Daha sonra BIOS'sa girerek orada (herhangi bir BIOS sayfasında) önce F9 ve enter, bundan sonrada F10 ve enter yap, PC'yi yeniden başlat.

    Yukarıdaki çözüm yolu başarlılı olmazsa bir donanım bozukluğu akla gelir ve bunun daha açık ifadesi sistemdeki sabit disk bozulmuş olabilir. Bunun böyle olup olmadığınada kesin karar vermek için sabit disk yerinden çıkartılarak başka PC'ye takılıp orada kontrol edilir.

    Bir ihtimalde -ve eğer PC kasası taşındıysa veya herhangi bir darbeye/sarsıntıya maruz kaldıysa- kasa içerisinde sabit disk ile alakalı kabloların (güç,veri kabloları) yerinden çıkmış olmasıdır. Bu ufak bir ihtimaldir ama gerektiği halde kontrolde edilmelidir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

       bıos boot ayarlarından önyükleme aygıtı olarak Hard Disk yaparsınız. F10 ile kaydenin çıkın pc yeniden başlatın

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        önce biosa gir hard disk görüyormu bak. büyük ihtimal sorun hard disktedir. hard disk kısmı yerinden oynamış olabilir, onu kontrol et. kabloları çıkar tak. tekrar aynı hatayı alırsan yaz, başka çözümleri konuşuruz.

        ted1905 ted1905 (16)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol