rsenginesvc nedir? Virüs mü? rsenginesvc Nasıl kaldırılır?

0

Bilgisayarıma rsenginesvc diye bir şey girdi.  Görev yöneticisinde rsenginesvc.exe dosyasını görüyorum. Cpu nun yarısını kullanıyor bilgisayarımda cok fazla performans sorunu yasıyorum nasıl kaldıracagı mı söyler misiniz?

Anonim Anonim (156)
8 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    rsEngineSvc.exe dosyası RAV antivirüs (RAV Endpoint Protection) yazılımına ait bir dosyadır. Bilgisayarınıza NOX emulatör gibi bir uygulama yüklediyseniz ve dikkatsiz davrandıysanız NOX emulatör ile birlikte bilgisayara RAV antivirüs de yüklenmiş demektir.  rsEngineSvc.exe virüs ya da zararlı bir yazılım değildir. rsEngineSvc.exe dosyası RAV antivirüs programına ait bit dosyadır.

    rsEngineSvc.exe kaldırmak için:

    1.  Program Ekle veya kaldır bölümüne gidin.
    2. Yüklü olan programlarda RAV antivirüs (RAV Endpoint Protection) programını bulun ve kaldırın.
    3. Bilgisayarı yeniden başlatın.

    Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Görev yöneticisini açtığınızda rsEngineSvc.exe artık görünmeyecektir.  rsEngineSvc.exe dosyası RAV antivirüsün bir parçası olduğundan ancak RAV antivirüs kaldırıldığında sistemden silinir. Elbette bilerek RAV antivirüs kullanıyorsanız kaldırmanıza gerek yok. rsEngineSvc.exe yüksek CPU ve ram kullanabilir. Bu normal bir durumdur.

    Ayrıca detaylı olarak RAV Endpoint Protection nedir, nasıl kaldırılır? linkinden RAV Antivirüs nasıl kaldırılır adım adım bulabilirsiniz.

    hakan hakan (15424)
    8 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol