Samsung 850 Evo 250 gb SSD ye windows 7 yükleme sorunu

0

Merhabalar. Öncelikle Samsung 850 Evo 250 gb SSD aldım. İçinde çıkan CD yi kullanmadım. Arkadaştan Windows 7 profesyonel CD si aldım. 2 tane aldım ikisini de denedim(Yani CD ler sağlam) HDD yi çıkarıp SSD yi taktım ve Windows 7  CD sini takıp bilgisayarı açtım. operating system not found yazısı çıktı. Sonra bilgisayarı kapatıp tekrar açtım. Açarken F2 ye bastım. Boot menüsüne girdiğimde internal optical disk drive, network boot, harddisk ile karşılaştım. Sıralamaları her türlü denedim ama yine de operating system not found hatası ile karşılaştım. Bilgisayarıma temiz kurulum yapıp SSD mi nasıl kullanabilirim. Ayrıca AHCI modu falan yoktu. ,bilgisayarım Vaio VPCF24M1E

liebesreligion liebesreligion (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Yaşadığınız sorunun taktığınız SSD ile ilgisi olmadığını düşünüyorum.Çünkü siz taktığınız disk ten bilgisayarınızı boot edememişsiniz gibi gözüküyor.SSD olmadan harddisk ile aynı diskte deneme yaptığınızda da aynı sorunu yaşayacaksınızdır.

    Aldığınız Windows 7 diskinin boot özelliği olduğundan emin misiniz? isterseniz bilgisayarınızı USB yardımı ile de kurabilirsiniz. USB ile Windows 7 kurulumu için buraya tıklayınız.

    Bilgisayarınızı boot ettiğinizde normal harddisk kuruyormuş gibi SSD diskinize kurulum yapabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol