samsung laptop ısınma sorunu

0

tekrar merhabalar. laptop'umun modeli samsung N550P7C S02Pl polonyadan satın almıştım. başlarda sıkıntı yoktu tahmin edeceğiniz üzre. oyun oynarken ısınmalar oluyordu ama kapanma derecesine hiç gelmemişti. bu ısınma sorununu bir nebze düzeltmek için soğutucu aldım , termal macununu yeniledim ve içerisindeki tozları temizledim. yetmedi güç ayarlarından prizdeyken ve bataryalı kullanımlarda bazı değişiklikler yaptım kapanmaması için ama ne yaptıysam fayda etmedi, hatta sanki daha kötüye gitti. en son youtubetan 45-50 dakkalık bir video izlerken kapandı. yani gelmek isteğim nokta şudur ; başlarda saatlerce oyun oynarken aşırı ısınıp kapanmayan bir laptop , altına koyduğum soğutucuyu bile aşırı derecede ısıtacak kıvama nasıl gelebilir ve de bu sorunu çözebilmem için neler tavsiye edersiniz. İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.

icoksz icoksz (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Maalesef bu tür ısı sorunlarının pratik bir çözümü yok.

    Bilgisayar dünyasında soğutucu olarak aktif ve pasif soğutucular kullanıyor.  Fan sistemi aktif sistemlerden biri.

    Malum ilerleyen zamanlarda fan devir kaybına uğruyor. Önerğin dakikada 10K tur yaparken 3 yıl sonra bu 7K'ya iniyor. Buradaki rakamları örnek olsun diye verdim. Bu sebepten siz termal macunu değiştirip, gerekli temizliği yapsanız da fazla bir etkisini görmüyorsunuz.

    Bir diğer sıkıntıda Flash Player ile çalışan uygulamalar. Flash player ile çalışan uygulamalar, örneğin webteki videolar işlemciyi çok çalıştırıyor. Flash player bu sebepten mobil cihazlarda kullanılmıyor.

    Sizin yapabileceğiniz en doğru işlem mümkünse işlemci fanını yenilemeniz. Bunun dışında ortam sıcaklığını kontrol edebiliyorsanız, klima vs ile, düşük tutmanız. Cihazı hafif yerden yükseltebiliyorsanız, orta alanı boşta kalacak şekilde yükseltmeniz.

     

    hakan hakan (15424)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      anladım çok teşekkür ederim Hakan. bir fikrim var ama ne kadar doğru olur bilemiyorum. aldığım soğutucunun pervanesi bi hayli büyük. enine boyuna 16-17 santim civarlarında ve soğutucunun üst yüzeyi emin değilim ama bakır gibi duruyor. laptop ısınınca, bakır yüzey çok ısındığı ve pervanenin boyutunun büyük olmasından dolayı devir az olduğu için zannederim soğutucunun bana faydsından cok zararı var. acaba o üst zemini söksem , o büyük pervane yerinede ufak bi fan bağlasam ve laptobun o bahsettiğiniz orta alanına üfleyecek şekilde monte etsem işe yarar mı ? yoksa boşa zaman mı harcamış olurum.

      icoksz icoksz (3)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Aktif kısım yani fanı değiştirmek faydalı olur ama mümkünse yine aynı boyda olsun. O fanın asıl amacı bakır ya da alüminyum pasif soğutma parçasının ortama yaydığı ısıyı dağıtmak ve içerde bir hafa sirkülasyonu yaratmak. hakan 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol