Şarj doluyor diyor dolmuyor

0

İyi günler benim dizüstü bilgisayarım önceden %80 oluyordu daha fazla dolmuyordu. Şimdi ise hiç dolmuyor. Doluyor diyor %0 dan öteye gidemiyor prizden çekince kapanıyor. Bataryası da içine monte olduğu için ancak içi sökülüp alınması lazım. Sizce ne yapmalıyım. Neden böyle oldu :( bir öneriniz varmı yapabileceğim

kullanici700097 kullanici700097 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Büyük olasılıkla bataryanız yüzünden problem yaşıyorsunuz.Bataryanızın kullanım ömrü dolmuş olabilir.

    Ne zamandır bataryayı kullanıyosunuz?

    Bataryalar kullanımınıza bağlı olarak belli bir süre sonra şarjı az gitmeye, dolmamaya veya aniden kapanlamalara yol açabilecek şekilde ömürlerini doldurabiliyorlar.Bataryayı çok doldur-boşalt yaparak kullanan birisi için bu olasıklıklar daha kısa zamanda meydana gelir.

    Çözüm olarak sunulacak bir şey yok gibi.Yani çözüm yeni-sıfır batarya ile değiştirmek olacaktır.Bataryanız artık şarj olmamaya başlamış gözüküyor.Bu şekilde notebookunuzu prize bağlı olmadan çalıştıramacaksınız.Bataryanız çıkarılamayacak şekilde içine gömülü ise ister YouTube üzerinden sökme videolarına bakarak isterseniz de hiç riske girmeden servisine yollayarak yeni batarya ile değişim yapabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Laptop bataryanızın ömrü sanırım bitmiş.  Yeni bir batarya satın almayı veya bilgisayar üreticisinden batarya almayı isteyebilirsiniz. 

      enes7534 enes7534 (13)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol