SATA'yı AHCI'dan RST Premium'a aldım, sorun olur mu?

0

Merhaba, 3 yıldır lenovo ideapad " 320-15IKB " kullanıcısıyım bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım, bu sabah lenovo system update uygulamasından yeni bios update'i olduğu bildirimi geldi ve yükledim. Update bittikten ve bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra cıhazım bootlamadı bir çok kez yeniden başlattım sistem geri yüklemesi yaptım ama bios updateleri anakarta kaydediliyormuş sanırım buyüzden bir etkisi olmadı sonra internette uzun bir araştırma yaptıktan sonra birisinin yorumunu buldum Bios menüsünden SATA'yı AHCI'den Intel RST Premium ile değiştirin diye. Uyguladım ve bilgisayar bootladı şu anlık bir sorunu yok gibi duruyor ama bu seçimin cihazıma bir zararı olur mu böyle kullanmaya devam etmeli miyim? Bilgilendirirseniz sevinirim.

beginner06 beginner06 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

     AHCI (Advance Host Controller Interface) Serial ATA  teknolojisi üzerine kurulu ve bu standardı genişleten özelliklere sahip bir teknolojidir. 

    Intel RST Premium raid denen yapılar için tasarlanmıştır.  Tek diskin varsa AHCI ya da Intel RST fark etmez.  Herhangi bir sorun yaşamazsın. 

    AHCI endüstri standardıdır.  Bilgisayarına hiç bir zararı olmaz. 

    murat murat (12492)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol