Sistemin daha stabil çalışması için yapılabilecek şeyler nedir?

0

Sistem Özelliklerim:  B450m-k
Gtx 1660
16gb 3000mhz
R5 2600

Windows 10 Pro kullanıyorum fakat sistem pek stabil değil. Windows Explorer çok geç çalışabiliyor, anlık programlar donup kalabiliyor yani biraz takılıyor. Tüm sürücüler güncel ve disk birleştirme yaptım sıkıntı yok ama işte sistem yavaşlamış gibi. Neler yapabilirim?

treajen treajen (43)
4 yıl önce sordu

  • Hdd mi ? SDD mi? var bilgisayarında. darkcrak 4 yıl önce

Toplam 4 Cevap


0

Sistemin zaten performanslı, herhangi bir ek program veya yöntem falan kullanmanıza gerek yok. Sisteminize yakın bir sistemim var benim de. Windows 10 Home kurabilirsiniz Pro versiyonu daha çok ofis için, ben şuan mecburiyetten Pro kullanıyorum ama en kısa zamanda home geçeceğim.

 

hydra hydra (3800)
4 yıl önce cevaplandı

  • Pro daha çok hoşuma gidiyor, ayrıca Pro ile Home arasında o kadar performans farkı olacağını sanmam öyle mi? treajen 4 yıl önce
  • Performans farkı yok, su630/650 modelinin bazı ürünleri sorunlu, ssd'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şuan için ne yapacağını bilemiyorum. hydra 4 yıl önce

0

Eğer SSD kullanıyorsan bu durum tuhaf fakat temiz ön yükleme yapmanı öneriyorum.

Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır?

Eğer HDD kullanıyor isen açılışta yavaş açılması normal fakat yine de sen temiz ön yükleme yap.

Temiz ön yükleem yaptıkdan sonra halen daha donuyor ise bilgisayarın kullandığın antivirüs programından'da kaynaklana bilir.

darkcrak darkcrak (5168)
4 yıl önce cevaplandı

  • SSD kullanıyorum ve Antivürus kullanmıyorum. treajen 4 yıl önce
  • Temp yaz çalıştır a ve çıkan sonuçların hepsini sil ardından %temp% nin de verilerini sil @treajen darkcrak 4 yıl önce

0

Bilgisayarındaki Windows 10'un sürüm numarası nedir? Winver komutu ile öğrenebilirsin. Eğer bilgisayarında önemli bir uygulaman yoksa ve bugüne kadar Windows 10 güncellemeleri ile örneğin 1909 sürümüne geldiysen önerim, temiz kurulum yapman.

Evde kulladığım bilgisayarda Windows 10 1909 sürümüne kadar hep güncelleme yoluyla gelmiştim. Fakat sonra sorunlar baş gösterdi. Donmalar, takılmalar gibi. En son Microsoft sitesinden Windows 10 ISO indirdim ve temiz kurulum yaptım. Buu yaptığımdan beri ciddi performans artışı sağladım.  Şunu belirtmek isterim, formattan önce yüklü olan tüm programları tekrarda yüklediğim halde performans ciddi arttı.

Windows 10 PRO ve Windows 10 HOME arasında bir performans farkı yok. Hatta Windows 10 pro yanlış yapılandırılırsa Windows 10 Home'dan çok daha yavaş olacaktır. 

Windows 10 PRO ofis ortamları için ek özellikler sağlar. Ev kullanıcısı için bir artısı yok.

hakan hakan (15424)
4 yıl önce cevaplandı

0

Maalesef windows 10 her açıdan dökülüyor.

Olay günlüğünü incele oluşan hataların hepsi kaydedilir

olayın kaynağını ve kimlik rakamını internete yaz çözümleri çıkar

kullanici622551 kullanici622551 (61)
4 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol