Tarayıcı virüslerini temizleme programları

0

Chrome tarayıcıma süreki reklam virüsleri bulaşıyor. Daha önce bir kaç program kullanmıştım ve tarayıcı virüslerini temizlemiştim. Fakat bilgisayar formatlandığı için bu programlar silindi. En iyi tarayıcı virüslerini temizleme programları hangileri?

Tarayıcı virüslerini temizleme programlarını nereden indirebilirim? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

emel emel (67)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    En iyi tarayıcı virüslerini temizleme programlarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu tarayıcı virüslerini temizleme programlarının bir kısmı ücretli bir kısmı ücretsizdir.

    • Malwarebytes anti-malware:
       Malwarebytes anti-malware, virüs, trojan, solucan, gibi malware denen zararlı, istenmeyen yazılımlara karşı kullanılan güçlü bir temizleme aracıdır.  Malwarebytes anti-malware yazılımının ücretsiz ve ücretli olmak üzere 2 versiyonu vardır.  Ücretsiz olan Malwarebytes anti-malware sadece gerçek zamanlı koruması yoktur. Bunun dışında reklam virüslerini bulma ve temizleme konusunda en başarılı programdır.
      Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?
       
    • Adwcleaner:
      Adwcleaner neredeyse tüm tarayıcı korsanı sitelere karşı etkili tek araçtır. Adwcleaner Chrome, Firefox, Internet Explorer gibi tarayıcılara eklenen eklentileri temizlemede çok başarılıdır.
      Adwcleaner ücretsiz oldukça güçlü bir programdır ve istenmeyen yazılım ve tarayıcınızı ele geçiren tarayıcı virüslerini temizlemek için oldukça faydalıdır.
      Adwcleaner nedir? Adwcleaner nasıl kullanılır?
       
    • Emsisoft Anti-Malware:
      Emsisoft Anti-Malware bir tür malware yani, virüs, trojan, backdoor, adware gibi zararlıları temizleme programıdır. Malware nedir? linkinden malware nedir daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
      Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?
       
    • JRT - Junkware Removal Tool :
      Junkware Removal Tool ücretsiz bir güvenlik aracıdır.  Reklam yazılımları (Adware), Potansiyel istenmeyen program (PUP) , virüs gibi zararlı yazılımlara karşı kullanabileceğiniz bir programdır.
      Junkware Removal Tool Nedir, Junkware Removal nasıl kullanılır?
       
    • HitmanPro:
      HitmanPro başka bir malware temizleme, virüs temizleme programıdır. HitmanPro diğerlerinden farklı olarak ücretlidir. Fakat 30 gün deneme sürümü mevcuttur.
      HitmanPro, Tarayıcı virüslerini etkisiz hale getirme konusunda başarılı bir programdır. HitmanPro yazılımına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
      HitmanPro nedir, nasıl kullanılır?
       
    • Dr.Web CureIt:
      Dr.Web CureIt ücretsiz, kurulum gerektirmen oldukça güçlü bir antivirüs yazılımıdır. Dr.Web CureIt çok tanınmasa da özellikle virüs bulaşmış sistemlerin temizlenmesinde performansı ile gerçekten göz kamaştırıcı bir yazılımdır.
      Dr.Web CureIt! nedir? Dr.Web CureIt! nasıl kullanılır?
       
    • NPE - Norton Power Eraser:
      Norton Power Eraser symantec firmasının ücretsiz olarak indirebileceğiniz virüs temizleme ve spyware temizleme aracıdır. Norton Power Eraser yükleme gerektirmez ve özellikler rootkit gibi zararlı yazılımlara karşı oldukça başarılıdır.
      Norton Power Eraser nedir? Nasıl Kullanılır?

    Ek bilgi:

     Tarayıcı virüslerini temizleme programları olarak adlandırılan bu programlar, sadece tarayıcıya bulaşan virüsleri temizlemezler. Bu programlar bilgisayara bulaşan pek çok zararlı yazılımı tespit eder ve temizlerler.  Tarayıcı virüslerini temizleme programları farklı yeteneklere sahiptir. Ayrıca  tarayıcı virüslerini temizleme programlarının her bir farklı bir veritabanı kullanır. Bu sebepten birinin tespit edemediği virüsü diğeri tespit edebilir. Tarayıcı virüsü ve reklam virüslerinden kurtulmanın en iyi yolu, birden fazla program ile virüs temizleme yapılmasıdır. Tek bir virüs temizleme programı çoğu zaman yeterli olmayabilir.

    Benim size tavsiyem şu sıra ile temizleme yapın:

    1. Malwarebytes antimalware ile bilgisayarı tarayın.
    2. Ardından Adwcleaner ile bilgisayarı taratın.
    3. Daha sonra Emsisoft anti-malware ile bilgisayarı taratın.

    Bu işlemlerden sonra muhtemelen tarayıcı virüsü, reklam virüsü ortadan kalkacaktır. Eğer sorunda devam ederse diğer programları da deneyebilirsiniz.

     Tarayıcı virüslerini temizleme programlarının herhangi birinin ücretli olması sorun değil. Her birinin en azından 30 günlük deneme süresi vardır. Virüs temizleme işlemi bittiğinde bu programları dilerseniz kaldırabilir, silebilirsiniz.

    Aynı zamanda burada bahsedilen  Tarayıcı virüslerini temizleme programları sizin mevcut antivirüs programınız ile çalışabilir. Yani Avat, Nod 32 veya AVG gibi bir program kullanıyorsanız bunu kaldırmadan bu programları yükleyebilir ve çalıştırabilirsiniz.

    Benim tavsiyem tarama işlemini başlatmadan kendi kullandığınız antivirüs programını devreden çıkartmanız ve daha sonra tarama işlemine başlamanız.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol