Telefon faturamda kullanmadığım halde Yurtdışına Kullanım ücreti görünüyor. Sorun ne olabilir?

0

Türk Telekom'un standart aylık belirli bir tutar ödediğim mobil paketini kullanıyorum. Her ay 19TL gelmesi gerekirken bu rakam sürekli değişiyor. Bazen 22TL bazen 24TL geliyor. Fatura detaylarına baktığım zaman KULLANIM ÜCRETLERİ YURTİÇİ KULLANIM Yurtdışına Kullanım bölümünde sürekli farklı tutarlar görüyorum. Sorun ne olabilir?
 

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Telefon faturamda kullanmadığım halde  Yurtdışına Kullanım ücreti görünüyor. Sorun ne olabilir?

    Eğer siz telefonunuzda yurt dışına arama yapmıyor veya SMS kullanmıyorsanız, telefonunuzdaki bir uygulama otomatik yurt dışına SMS atıyor ya da yurt dışından atılan bir sms ücreti sizin faturanıza yansıtılıyor olabilir.

    Eğer türk telekom kullanıyorsanız

    1. https://www.avea.com.tr adresini ziyaret edin.
    2. Online işlemler bölümüne tıklayın.
    3. Telefon numarasınız giriş ekranına yazın. Şifreniz yoksa *952# yazıp arama tuşuna basarak ücretsiz şifrenizi alın ve sisteme giriş yapın.
    4. Fatura işlemleri > Kullanım hareketleri menüsünü tıklayın.
    5. Fatura Dönemi olarak bakmak istediğiniz ayı seçin.
    6. Tümü ve sonra Ücretsiz Kullanımları Gösterme seçeneklerini işaretleyin.
    7. Görüntüle seçeneğini tıklayın.

    Çıkan rapor size SMS, veri kullanımı, data kullanımı gibi faturanıza yansıyan ek ücretleri gösterecektir. Örneğin bu sorunu yaşayan bir arkadaşımda 447786209730 numaralı telefon numarasına SMS görünüyordu. 447786209730 telefon numarası bir Xiaomi MI telefon servisine ait numara.  Telefonda MI hesabı kuruluydu ve hesabın aktive edilmesi için atılan SMS ücretleri kullanıcının kendisine yansıtılmıştı. Normalde Fcebook, Twitter gibi sistemlerde de olan bu tür SMS hizmetleri genelde ücretsiz olur. Arkadaşımda  karşınıza çıkan SMS ücretleri faturanıza yansıtılabilir uyarısını dikkate almadığı için bu SMS ücretleri faturasına yansıtılmış.

    Eğer sizde benzer bir sorun yaşıyorsanız yukarıdaki gibi telefonunuzda yüklü bir program sizin adınıza otomatik sms atıyor olabilir. Buna dikkat edin.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol