Telefonumdan silinen resimleri kurtarabilmem mümkün mü?

0

Merhaba, General Mobile 4G telefonuma dün format attıktan sonra bütün WhatsApp fotoğraflarımın silindiğini farkettim. Diğer resimler duruyor ama WhatsApp'taki resimlerim silinmiş. Kurtarabilme şansım var mı, varsa nasıl kurtarabilirim?

asife1905gs asife1905gs (1)
6 yıl önce sordu

  • Soru başlığı ile soru detayı arasında ciddi bir tutarsızlık var, bu şekilde cevap almanız çok zor. Soru başlığına sorunuzun ne olduğunu düzgün bir Türkçe ile yazın, aynı şekilde detayı da... Mesela "Telefonumdan silinen resimleri kurtarabilir miyim?" gibi.. omercik 6 yıl önce
  • OLUR DİKKAT EDERİM :) asife1905gs 6 yıl önce
  • Gerekli düzenlemeler yapıldı, uzmanim.net'te birdahaki sefere soracağınız soruları site kurallarına (https://uzmanim.net/hakkinda) uygun bir şekilde yazarsanız seviniriz :) omercik 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


1

Telefonunuzdan silinen resimleri kurtarabilmeniz mümkündür. Yapmanız gerekenleri sırasıyla yazıyorum

1) Cihazınız rootlu değilse rootlayın

Android'de silinen dosyaları kurtarma uygulamaları mevcuttur fakat bu uygulamalar root erişimi gerektirir. Telefonunuz rootlu değilse öncelikle bunu yapmak zorundasınız. Bilgisayara ihtiyaç duymadan rootlayan uygulamar arasında en iyilerinden biri benimde çok kez kullandığım KingoRoot adlı uygulamadır. Uygulamayı indirip kurun, açtıktan sonra "one click root" seçeneğine tıklayın ve cihazın rootlanmasını bekleyin. 

NOT: Cihazınız zaten rootluysa bu adımı geçin

2) GT Photo Recovery uygulaması ile silinen fotoğraflarınızı kurtarın

Birinci adımdaki rootlama işlemini sorunsuz bir şekilde yaptıysanız ve "root başarılı" şeklinde bir mesajla karşılaştıysanız cihazınız rootlanmış demektir, artık teorik olarak silinen resimleri kurtarmanızın önünde hiçbir engel bulunmuyor. Şimdi Play Store'dan GT Photo Recovery adlı uygulamayı indirip cihazda tarama gerçekleştirin. Tarama yaparken ekrana bir uyarı penceresi gelirse "İzin ver" seçeneğine tıklayın, böylece GT Photo Recovery uygulamasına root erişimi izni vermiş olacaksınız.

Şimdi uygulamanın cihazınızda en son silinen resimleri taramasını bekleyin, kaç tane kurtarabildiyse ekranda canlı olarak görebilirsiniz.

omercik omercik (9418)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol