TP Link Access Point Firmware Güncelleme (801 ND/901 ND) nasıl yapılır?

0

Tp Link Access Point yazılım güncelleme nasıl yapılır?

Tp Link 801ND / 901ND access pointlerde yazılım (firmware) güncellemesi nasıl yapılır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bilgisayarda kullanılan tüm donanımlarda olduğu gibi Modem, Router, Acess Point cihazlarında da yazılım (firmware) güncelleme işlemi yapılabilir.Modem güncelleme işlemleri genelde;

    • Modemde güvenlik konusunda bir açık bulunduğunda ve zararlı yazılımlar tarafından modeme sızıldığında
    • Modem arayüzüne yeni bir özellik eklendiğinde
    • Modem de hali hazırda bulunan özelliğin çalışmasında aksama olduğunda veya geliştirildiğinde

    gibi durumlar sebebiyle Modem, Router, Acess Point cihazları güncelleme alabilir.Bazı cihazlarda otomatik güncelleme modu vardır ve sizi uğraştırmadan kendi günceller.Ancak birçoğunda da bu özellik bulunmaz bu sebeple sizin cihaz üreticisinin sitesine giderek Modeminizin yazılım(firmware) versiyonunun yeni bir sürümünün olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

    Bu yazıda Tp Link Access Point 801ND / 901ND Access Point cihazının fimware(güncelleme) nasıl yapılır bilgisi anlatılacaktır.Ancak çoğu Modem,Router ve Access Point te mantık aynıdır ve bu işlem öğrenildiğinde tüm cihazlarda uygulanabilir.

    Öncelikle Güncellemeye başlamadan önce;

     

    • Modem,Router veya Access Point cihazınızın Model ve versiyon numarasını (Örneğin Model: 801 ND versiyon 2 gibi) cihazın arka etiketinden öğrenin ve üreticinin web sitesinde Destek -->Sürücüler kısmından ilgili versiyon seçerek indirin.İndirmenizin ardından .zip veya .rar uzantılı dosyadan çıkartın ve ana dosyayı .bin (Tp Link) dosyasını elde edin
    • Modeminizi Kablo yardımı ile bilgisayarınıza bağlayın.(Kablosuz bağlantıda bir sorun olduğunda güncelleme dosyanız aktarılmasında sorun oluşabilir ve bu da cihazda geri döndürülemeyecek sorunlara yol açabilir.)

    **Not: Modeminizi bilgisayara kablo ile bağladıktan sonra IP atamasında sorun yaşarsanız el ile ip atayabilirsiniz.Modemlerde bu sorun olmasa da Router veya Access Point cihazlarında IP ataması sorun yapabilir.Buradan bilgisayarınıza el ile manuel ip verme bilgisine ulaşabilirsiniz.

    Tp Link 801ND / 901ND access pointlerde yazılım (firmware) güncellemesi nasıl yapılır?

    Modeminizi kablo ile bilgisayarınıza bağlamanız ardından aşağıdaki işlemleri sırasıyla yapın.

    1. 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 adresine girerek arayüz giriş ekranına ulaşın.Arayüz ekranında kullanıcı adı= admin şifre= admin diyerek arayüze girin.
    2. Arayüz ekranına ulaşmanızın ardından soldaki menülerden System Tools bölümüne gelin.
    3. Ardından Firmware Upgrade kısmına gelin.
    4. Ekrandan Choose File butonuna tıklayın açılan ekrandan .zip veya .rar dan çıkarttığınız .bin uzantılı dosyayı seçin ve deyin.
    5. Şimdi Upgrade butonuna tıklayın.

    Bu aşamadan sonra yazılım(firmware) güncelleme işlemi başlayacak.Bu 1-2 dk kadar sürebilir.Güncellemenin ardından modeminiz yeniden başlatılacaktır.Ayrıca modemin yaptığınız tüm ayarlar fabrika ayarlarına geri dönecektir.Bu durumda önceden kullandığınız ayarları tekrar ayarlamanız gerekir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol