TP Link W9970 Modemde ağ trafiğine nasıl bakılır

0

TP Link W9970 Modemde ağ trafiğine nasıl bakılır ?

Turk Telekom tarafından verilen W9970 modemde ağa bağlı bilgisayarların ne kadar internet kullandıklarını görebilir miyim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    İnternet kullanıcılarının kullandığı pek çok modemde internet kulllanım oranları gösteren bir tablo görünmüyor.Bu durumda ağa bağlı olan bilgisayar, telefon veya herhangi bir cihazın ne kadar internet kullandığı bilgisine ulaşılamıyor.Ağ sahibi de kullanıcıları buna göre uyaramayıp gerektiğinde kime hız sınırlaması yapacağını bilemiyor.Bu durum en çok ortak internet kullanan apartman, okul, öğrenci yurdu gibi toplu yerleşimleri etkiliyor.

    Turk Telekom'un yeni abone olan kullanıcılarına verdiği W9970 orjinal ismiyle TP Link W9970 modeminde ise bu özellik bulunuyor.Modem üzerinden herhangi bir cihazın internet kullanımı görünebiliyor.

    Modem üzerinden internete bağlanan tüm cihazları MAC Adresleri şeklinde internet kullanımları listeleniyor ve siz de MAC adresi ile cihazı tespit ederek hangi cihazın ne kadar internet kullandığı bilgisine ulaşabiliyorsunuz.

     

    Tp Link (Turk Telekom) W9970 modemde ağa bağlı bilgisayarların internet kullanımların nasıl bakarım?

    Bu bilgiyi Modem arayüzü üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.Aşağıdaki adımları uygulayarak kullanım bilgisine ulaşabilirsiniz.

    1. Herhangi bir web tarayıcı üzerinden 192.168.1.1 yazarak modem arayüzüne ulaşın.
    2. Çıkan giriş ekranına kullanıcı adı= admin şifre= turktelekom yazarak devam edin (Eski Ttnet kullanıcıları şifre olarak ttnet deneyebilirler)
    3. Modem arayüzü üzerinde sol taraftaki Menülerden Sistem Araçları bölümüne gelin.
    4. Açılan menüden İstatistikler kısmına gelin.
    5. Şimdi sağ tarafta bağlanılan cihaz ve kullandığı internet bilgisi gözükecektir.Bu modemin varsayılan ayarlarında kapalı gelebilir. Trafik İstatistiği bölümünü Etkin yaparak Kaydet e tıklayın.
    6. Ayrıca istatistik aralığı kısmından kaç saniyede bir veriler yenilensin ayarı da yapılabilir. (Ayrıca aşağıda yer alan Yenile butonu ile el ile listeyi yenileyebilirsiniz)
    7. Bu aşamadan sonra ağda internet kullanan cihaz varsa MAC Adresi ile birlikte Byte cinsinden ne kadar internet kullandığı bilgisine ulaşabilirsiniz.
    8. Mac Adresinin kime ait olduğunu tespit etmek için DHCP Sunucusu -->İstemci Listesi bölümüne gelerek tespit yapabilirsiniz.(Telefon,tablet veya yanlış isimlendirilmiş aygıtlarda MAC adresi tespiti yapmak zor olabilir.Bu durumda sizin şüphenlendiğiniz telefonların MAC adreslerini bularak listedeki ile karşılaştırmalısınız)

     

    Ayrıca Tp Link Modem üzerinde hız sınırlaması nasıl yapılır konusu için aşağıdaki konuyu ziyaret edebilirsiniz.

    Tp Link W9970 Modem Hız sınırlaması yapmak nasıl yapılır?

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol