Usb bellekteki veriler bilgisayarın hafızasında kalır mı?

0

Merhabalar

Dizüstü veya masaüstü herhangi bir bilgisayara bir usb bellek takıp, bir siteye resim, video vs yüklenildi. Bilgisayara hiç alınmayarak, direk usb den siteye yükleme yapılarak çıkarıldı. Bu veri daha sonra bilgisayarın hdd inde bulunur mu? Yani kurtarma bile yapılsa bu veri veya veriler ortaya çıkar mı?

Teşekkürler

cyhnrsy cyhnrsy (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 5 Cevap


    0

    Emin değilim fakat kalacağını düşünmüyorum. Çünkü veri hiçbir şekilde dahili HDD ile bağlantıya geçmiyor.

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Evet, olayımız belli ama kesin cevabı biraz da zor. Usb'den veriyi direk yükleme yaparak geri çıkardığımızda, söz konusu bu veriler ( en azından yüklenenler ) profesyonel detaylı kurtarma sonrası ortaya çıkar mı ? cyhnrsy 8 yıl önce
    • Benimde emin olamadığım nokta bu açıkcası. Bu işi profesyonel bir şekilde yapan firmalar var. Ancak ben yine de verilerin dahili HDD üzerinden bulunamayacağını düşünüyorum. brsozl 8 yıl önce

    0

    Evet, konuyu kesinleştirdik. Bir bilgisayar uzmanı arkadaş ta başka bir forumda konuya kesin olarak doğrulamıştır, sizin de bilginiz olsun.

    cyhnrsy cyhnrsy (1)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      USB bellek üzerinde çalışan ve içeriği otomatik kopayalayan bir yazılım çalışmıyorsa (ki bu tür yazılımlar var) bilgisayarda USB bellek içindeki dosyalara ait bir bilgi kalmaz.

      Profesyonel cihazlar kullanılsa bile bilgisayarda USB bellekteki dosyaların izi bulunamaz. USB bellek gibi cihazlar kendi dosya sistemlerini kullanırlar.

      Fakat bazı durumlarda,  usb bellekteki örneğin bir resim görüntülenmişse, yani çift tıklayarak açılmışsa, resmin bir kopsyası TEMP klasörüne kopyalanır.

      Aynı şekilde Word, Excel gibi dosyalar USB içinden açıldığında birer kopyası TEMP klasörüne kaydedilir.

      Kullandığınız FTP programı veya web arayüzü yüklediğiniz dosyaların bir kopyasını Temp klasörüne kaydetmiş olabilir. Olabilir diyorum ne tür bir program ile yükleme yaptığını konusunda bir fikrim yok.

      cemkara cemkara (4215)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Evet haklısınız. USB içerisinden herhangi bir veriyi çift tık ile normal şekilde açıldığında, görüntüleme yapıldığında işletim sistemi anında TEMP klasörüne yedekleme yapıyor. Ki bu da profesyonel cihaz veya yazılımlarla çıkabiliyor. TEMP dosyasından ve geri dönüşüm kutusundan bu verileri silmeniz hiçbir şey ifade etmez. HDD üzerinde bir yerlerde kurtarılana, bulunana kadar öylece durur. Bunun için çok önemli ve gizli verileri sanal ortama yükleme yaparken, yükleme yapılacak site üzerine direk USB bellekten yükleme yapılmalı. Verilerin masaüstü veya D sürücüsüne çıkarılmaması, hatta mümkünse hiç görüntülenmemesi / açılmaması gerekir. Elbette belirttiğiniz üzere USB bellekte takıldığında otomatik çalışan yazılımların olmaması bunu garanti edebilir. Aksi halde verileriniz profesyonel aramalar veya kurtarmalar sonucu ortaya çıkar. Kaliteli ve lisanslı programlar bunları kolaylıkla bulup kurtarabiliyor. Çıkabilir demiyorum, kesin çıkar. Bizzat uzman arkadaşla denemiş ve kesinleştirmiş bulunmaktayız. Teşekkürler cyhnrsy 8 yıl önce
      • Merhabalar benim de bu konuda bir sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim. Bilgisayara takılan bir usb flashın takıldığı tarihe ve isme ulaşılabiliyor.Peki bu flash diski çıkardıktan sonra çeriğindeki klasör,dosya ve belgelere (word gibi ) ulaşılabilir mi ? Ekran kalıntısı veya hdd kalıntısı kalır mı ? Kime ait olduğunu bile bilmediğim bir flaşın sözde bıraktığı kalıntılar yüzünden hayatım kararacak lütfen yardım edin mikail02 6 yıl önce

      0

      Lütfen yardım edin çok çaresiz durumdayım :(

      Önemli bir USB'mi kaybettim, bütün anılarım ondaydı. Zamanında kullandığım leptoba takıp bakmıştım, çoğunlukla resim var. Geri getirebilmemin bir yolu var mı?

      knight knight (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        @knight

        Eğer üzerinden çok zaman geçmediyse, sabit disk üzerinde üzerlerine denk gelir şekilde yeni dosyalar açılmadıysa/kaydolmadıysa, daha önce temp klasöründe kopyalanarak daha sonra silinen dosyaları kurtarma şansın olabilir:

        Silinen dosyaları geri getirme/Recuva nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

        temmuz temmuz (12505)
        7 yıl önce cevaplandı

        • Çok teşekkür ederim, deniyorum. knight 7 yıl önce
        • Kolay gelsin :) @knight temmuz 7 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol