USB de veri aktarımı başlangıçta hızlıyken neden sonradan yavaşlıyor?

0

Merhaba. Mesala USB 3.0 ile birşey aktarıyorum harici ssd ye hız yüksekten başlıyor ama bir anda düşüyor. Bu neden olur.  Bir türlü çözemedim.

Bu çoğu USB bellekte olan bir sorun yani bir anda aktarım hızı düşüyor.

jackrudolphgs jackrudolphgs (59)
2 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu normal bir durum. USB'den bir dosya kopayalarken ya da USB belleğe bir dosya kopyalarken ilk kopyalama başladığında veriler önbelleğe, RAM'e alınır. Buradan veriler okunur sonra hedef sürücüye yazılır. Sonra diskten okunmaya başlar bu süreç devam eder. Bu sebepten kopyalama hızında dalgalanmalar olur. Aynı şekilde bilgisayarınızda sürekli arkaplanda bazı işlemler yapar. Dolayısı ile bu işlemler de kopyalama hızına etki eder. Bu bir sorun değil. Bu işin doğasında olan bir durum. Sana özel bir durum değil yani.

    İşletim sistemi sürekli birşeyler yapar, o an açık olan bir uygulama ram, disk kullanır. Bilgisayarda anlık olarak çalışan onlarca servis ve uygulama olur. Bunların çoğu arkaplanda çalışır. Fakat dosya kopyalama gibi işlemler arkaplanda çalışan uygulamaları harcağıdı kaynaklardan etkilenir. Bu da kopyalama işlemlerinde sabit bir hız olmamasına sebep olur.

     

    murat murat (12492)
    2 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol