USB üzerinden çalışan Fedora (Linux) işletim sistemi nasıl yapabilirim?

0

USB üzerinden çalışan Fedora (Linux) işletim sistemi nasıl yapabilirim?

Fedora Live sürümünü USB üzerinden nasıl çalıştırabilirim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Fedora (Linux) Live USB nedir?

    Fedora (Linux) Live USB, bilgisayarınıza hiçbir kurulum yapmadan sadece USB üzerinden çalışabilen Fedora işletim sisteminin başlatılması anlamına geliyor.Live USB sayesinde bilgisayarınızda 5 dk içerisinde kurulum gerektirmeden Fedora (Linux) işletim sistemini başlatabilirsiniz.

    Fedora Live USB ile, isterseniz bilgisayarınızdaki tüm disklere ulaşarak yedekleme yapabilir, isterseniz internete girebilir, ya da bilgisayarınızn örneğin harddisk yönetiminden bölüm oluşturup, biçimlendirme yapabilirsiniz.

    Bilgisayarınızda hiçbir harddisk olmasa dahi USB Fedora ile bilgisayarınızı başlatabilir ve internete girebilirsiniz.

     

    USB üzerinden çalışan Fedora (Linux) işletim sistemi nasıl yapabilirim?

    Fedora yı USB ye yazdırabilmek için fedora yazıcı aracı kullanabilirsiniz.İster Windows,Mac OS X veya Linux üzerinden Live USB oluşturulabilir.Biz Windows üzerinden olan anlatımı yapacağız.

    1. Buraya tıklayarak Fedora Live USB yazıcı aracını indirin.
    2. Aracı bilgisyarınıza kurun ve çalıştırın.
    3. Karşınıza gelecek seçenekten Fedora Workstation olan sürümü seçin. (Workstation normal kullanıcıların seçmesi gereken sürümdür, Server olan sürümse sunucu bilgisayarları için kullanılan sürüm)
    4. Bir sonraki seçenekte size hangi işletim sistemi indirileceği bilgisi veriliyor.Ekran üzerinden diğer çeşitler diyerek 32-64 Bit yapısını değiştirebilirsiniz.İstersenizde Sürüm XX yazısı üzerine tıklayarak sürüm versiyonu değiştirilebilir.Ayarları yaptıktan sonra Canlı USB Oluştur butonuna tıklayın.
    5. Bir sonraki ekranda istediğiniz Live (canlı) işletim sistemi indirilmeye başlanacaktır, indirilme işleminin bitmesini bekleyin.
    6. indirme işlemi bittikten sonra handi USB nize yazdırılmasını isterseniz Yazdırılmaya Hazır yazısının altındaki açılabilir menüye tıklayın ve istediğiniz USB yi seçin ve ardından Write to disk butonuna tıklayın.

     

    Live USB nizi oluşturduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak USB üzerinden Fedora (Linux) işletim sistemini başlatabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol