uTorrent İndirme Hızım Çok Yavaş

0

en fazla 80 kB/s alabiliyorum bunu nasıl düzeltebilirim akk yide aşmadım ?

taha18 taha18 (9)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    2

    Torrent kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar ve kavramlar vardır. Bunlar; Seeder, Leecher ve Tracker'dir. Gönderme hızı'da indirmeyi olumsuz yönde etkileyen bir başka faktördür.

    Seeder: Paylaşılan dosyanın indirilmiş halini sisteminde bulunduran ve bu dosyanın paylaşımını kullanıcılara sunan bilgisayarlardır. Yüksek olması indirmeye olumlu yönde etkisi olur. (Torrent'i indirdiğin sitelerde bilgisi verilmektedir.)

    Leecher: Dosyayı aktif olarak indiren bilgisayar sayısıdır. Yüksek olması indirmeyi olumsuz etkiler. (Torrent'i indirdiğin sitelerde bilgisi verilmektedir.)

    Tracker: Torrent'i başlatmanıza yarayan izleyicilerdir.

    Bir diğer dikkat etmeniz gereken hususta gönderme hızınızdır. Eğer ki gönderme hızınız fazla olursa bu indirme hızınızı olumsuz yönde etkiler. Gönderme hızınızı düşürmek torrent dosyanıza sağ tıklayın ve aşağıdaki işlemi gerçekleştirin.

     

    Torrent dosyasını eklerken tracker ayarlarınızı aşağıdaki gibi gerçekleştirebilirsiniz.

    Not: İnternette güncel trackerlar diye arattığınızda güncel olan izleyicileri edinerek torrent dosyalarınızda kullanabilirsiniz.

    İndirmeye başlattığınız bir torrent'in izleyici (tracker) ayalarını yapmak için torrent'i seçiniz ve sağ tıklayarak aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

    İnternetten edindiğiniz güncel tracker listesini buraya yapıştırarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

    Yukarıdaki hususların dışında kullanılabilirlik, ulaşılabilirlik (availability) değerinin de indirmede etkili rol oynadığını söyleyebiliriz. Resimde görünen sarı alana sağ tıklayarak açılan menüye ulaşabilirsiniz.

    Sonuç olarak torrent indirme işlemlerinde bazı ayarlar yapabilirsiniz fakat herşey elinizde değildir. Seeder, Leecher değerleri gibi. Bu değerlere etki edemezsiniz. Nitekim bu değerler kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla verilir. İndirme hızınız yüksek olduğuna eminseniz, yukarıda bahsettiğim ayarları yapabilirsiniz. 

    Not: Bir dosya indirmesi için port açmak virüs yazılımlarının hızla arttığı şu dönemlerde ne kadar doğru olur, tartışılır. Port açmak arka kapı oluşturmaktır. Trojan yazılımları bu kapıları bulmayı ve sisteme sızmayı çok sever.

     

     

     

    beytullahakyuz beytullahakyuz (181)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Sağolun biraz işe yaradı :) taha18 7 yıl önce

    0

    Modemden uTorrent için port açmadıysan açmalısın.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Nasıl yapılıyor acaba bilmiyorum ? taha18 7 yıl önce
    • Editledim. temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol