Uzmanlar hangi virüs programı kullanmalıyım

0

 hangi virüs programları kullanmalıyım en azından %80 gibi bi güvenlik için

yani pc sık sık virüs bulaşıyosa :D

ahmet5847 ahmet5847 (92)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Windows 8, 8.1 ve 10 işletim sistemlerinde ev kullanıcıları için işletim sistemiyle beraber gelen Defender bence yeterli bir virüsten koruma ve virüs temizleme programıdır (Profesyonel maksatlı makinelerde güvenlik ihtiyaçları elbette farklı olur; profesyonel ihtiyaçlar profesyonel koruma gerektirir).

    Ben şahsen windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayarım için dışarıdan bir antivirüs programı yüklemeye gerek görmedim ve windowsun kendi antivirüs güvenlik uygulaması Defender'i kullanmaktayım. Bu güne kadar bu uygulamayı kullanma konusunda hiç bir şikayetimde olmadı;tersine oldukçada menun kaldım.

    Windows 10 öncesi windows 8 ve 8.1 işletim sistemlerindede yine Defender uygulamasını memnuniyetle kullanmıştım; herhangi bir güvenlik problemi yaşamamıştım.

    Profesyonel kullanım dışı PC'ler için Windoows 8 ve 10 işletim sistemli PC'lerde Defender korumasının yeterli olduğunu düşünüyor ve benzer ihtiyaç sahibi kullanıcılar için bu güvenlik uygulamasını onlarada tavsiye ediyorum.

    Ama eğer daha hassas düşünülürde dışarıdan bir antivirüs yükleme ihtiyacı hissedilirse o zaman Avast Free (ücretsiz) tercihi yapılabilir (Windows 7 ve XP için aynı şekilde Avast Free tercihi uygun olur). Buda PC dünyasında iyi bilinen ve güvenilir bir koruma yazılımı olmaktadır:

    Avast! Free Antivirus 12.2.3126.2 İndir (tıkla)

    PC'lerde diğer zararlılar için alttaki programlarda sistemlerde bulundurulur ve ihtiyaç hallerinde kullanılırsa güvenlik ihtiyaçları yeterli karşılanmış olabilecektir:

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Junkware Removal Tool nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Adwcleaner nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • peki avast tın virüs tanıma kapsitesi kaç yani kaç bin tane virüs bulabiliyor ahmet5847 7 yıl önce
    • mesela usb cd lerden bulaşan inf bat dosyaların metin belgesindeki kodları silebilecek güçtemi ahmet5847 7 yıl önce
    • Sorularında bazı şeyleri karıştırmışsın, çok anlaşılmıyor. Ama sonuç olarak Avast güvenilerek kullanılabilecek bir virüsten koruma ve güvenlik uygulamasıdır; profesyonel olmayan ihtiyaçları rahatlıkla karşılar. temmuz 7 yıl önce
    • Hocam çevremden 'Avast bilgisayarı şiddetli bir şekilde kasıyor' diye şiddetli tepkiler aldım. Biraz araştırdım Avast ile 360 security karşılaştırması yapan arkadaşların videolarına baktım ve gerçekten de avastın biraz gerisinde olduğunu gördüm. Ben şuanda 360 kullanıyorum ve memnunum. Avast gerçekten de kendisini geliştirdi mı? Son zamanlarda olumlu olarak Bitdefender tepkileri aldım ne düşünüyorsunuz? selcukulusal 7 yıl önce
    • Ben kendi görüş ve düşüncelerimi belirttim. Farklı düşünenler elbette olacaktır. Onlarda bir tecrübe yaşamışlardır ama bunların bir çoğununda hatalı bilgilendirmeler ve aktarımlar olabileceğide düşünülebilmelidir. Esas olanda kullanıcının kendi denemeleri ile varabileceği sonuçlar, başka ifade ile kendi tecrübeleri olacaktır. Ayrıca son senelerde ben kendim Defender kullanmakta olduğumuda belirtmiştim. Ve yine ayrıca son senelerde belki bu yazılımla ilgili olumsuz durumlar geliştiyse, bilemiyorum ama bu zayıf bir ihtimaldir. Tersine gelişmeler olumsuzdan değil olumludan yana olur ve olmalıdır. Sorduğun diğer yazılımlar ile ilgili doğrudan tatminkar bilgilere sahip olduğumu söyleyemem (Mesajımda Avast Free dışında antivirüslere ihtiyaç hissetmediğimi söylemiştim). En doğrusu senin kendi araştırmaların ve yaşayacağın tecrübeler sonunda vereceğin karar olacaktır. temmuz 7 yıl önce

    0

    peki herkes neden hekes farklı farklı virüs programı kullanıyo ve öneriyo

    ahmet5847 ahmet5847 (92)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bazısının aklı ve parası çoksa.. :) Şaka bir yana, ben kendi bilgilerim ve tecrübem doğrultusunda profesyonel olmayan ihtiyaçlara dönük naçizane tavsiyelerimi yaptım. Başka görüş ve düşüncelerde olacaktır mutlaka ve onlarda saygı ile karşılanmalı. temmuz 7 yıl önce
    • peki sizdeki birikm tecrübe kaynağı ahmet5847 7 yıl önce
    • nerden geliyo ahmet5847 7 yıl önce
    • Kolay olmadı, 20 seneden fazla bir zamanda işte biraz birşeyler öğrenebildim. Hepsi bu.. temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol