.vbs virüsü nasıl temizlenir?

0

USB belleğimde resimler vardı. Simgeleri değişmiş bir tuhaf görünüyordu. Fakat tıkladığım zaman açılıyordu. Resimlerin özelliklerine girdiğimde  C:\Windows\system32\cmd.exe /c start cykmswiqcx.vbs&start DSC_0102.JPG&exit gibi bir komut görünüyor. Sanırım virüs bulaştı. Simgelerin tamamının özelliğinde cykmswiqcx.vbs görünüyor.

.vbs nedir? .vbs virüs mü? .vbs virüsü nasıl temizlenir?

emel emel (67)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    .Vbs visual basic script dosyası uzantısıdır.  Sizin usb belleğinize bulaşan virüs cykmswiqcx.vbs dosyası ile resimleri ilişkilendirmiş.

     C:\Windows\system32\cmd.exe /c start cykmswiqcx.vbs&start DSC_0102.JPG&exit

    Komutu önce .vbs  script dosyasını çalıştırıyor. virüs bu esnada uzak bir sunucudan zararlı kodları indirmeye başlıyor. Hemen ardından da bir şey olmamış gibi resim dosyasını açıyor.

    cykmswiqcx.vbs script dosyası teknik olarak Dunihi virüsü olarak tanınıyor. Aşağıdaki antivirüs programları .vbs uzantılı cykmswiqcx.vbs virüslü dosyasını şu adlar ile tespit edebiliyor:

    • Qihoo 360 Security Trojan.Generic
    • Emsisoft Anti-Malware Worm.VBS.Dunihi.BU
    • ESET NOD32 VBS/Agent.NDH worm
    • Kaspersky Worm.VBS.Dinihou
    • Avira AntiVirus VBS/Dinihou.trf.22
    • Sophos VBS/Dinihou-A

    .vbs virüsü olarak belirtğiniz virüs oldukça tehlikeli bir virüs. Bir tür worm yani solucan. Sisteminize sızarak kişisel bilgilerinizi çalşmayı hedefliyor.

    Çalıştırdığınızda bilgisayarınızda bir kapı açılıyor ve başkalarının uzaktan bilgisayarınıza erişmesini sağlayacak bir yazılım yüklüyor.

    Dunihi virüsü özellikle USB gibi taşınabilir bellek yolu ile yayılıyor.

    Bilgisayarınızı temizlemek için Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır? linkinden EmsiSoft anti-malware programını indirebilirsiniz. .vbs virüsünü temizlemek için bu programı kullanın.





     

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol