Verifying dmi pool data hatasının çözümü nedir?

0

Bilgisayar açılırken Verifying dmi pool data ekranında donup kalıyor.

Bu hatayı biraz araştırdım ve Hatanın Hdd den meydana geldiğini anladım ve aklıma gelen Yolları denedim ve dün hiçbir şekilde usb gibi çıkarılabilir aygıt takmadım çıkarmadım Dün hiçbir sorunu yoktu dün TEK fark ettiğim Windows un Güncelleme yapmasıydı. Hdd kabolarını çıkarıp taktım. Bios ayarlarını Fabrika ayarlarına döndürdüm. Hdd öncelik verdim. Biosu söktüm çıkardım. Bilgisayar Hddyi algılıyor fakat açmıyor 
Verifying dmi pool data hatasının çözümü nedir?

 

mrking mrking (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Özet: Verifying DMI pool data ekranında bilgisayarın beklemesi Windows ile alakalı olamaz. DMI, Windows'tan bağımsızdır. Sorun hdd'de olabileceği gibi hdd kablosunda da olabilir. Ben olası tüm nedenleri ve denenmesi gerekenleri aşağıda yazdım. Sırası ile kontrol edersiniz.

     

    Verifying DMI pool data hatası nedir?

    Verifying DMI pool data hatası genelde bilgisayar bir açılış diski bulamadığında ortaya çıkar.

    Açılış diski demek bilgisayarda işletim sistemi ve boot yani açılışı gerektiren dosyaların bulunamaması anlamına geliyor.

    Yine açılış önceliğinin olmaması, yani bilgisayarda birden fazla sabitdiskin olması, usb harici disk, usb bellek gibi bir cihazın takılı olmasından dolayı bilgisayarın hangi  diskten açılış yapması gerektiğini bilmediği durumlarda Verifying DMI pool data hatası alınır.

    Aynı zamanda sabitdisk, hdd, kablosundaki sorunlar, kablonun ezilmesi, yerinden çıkması, eskimesi  Verifying DMI pool data hatasına yol açar.

    DMI nedir?

    Aslında Verifying DMI pool data bir hata mesajı değildir. DMI Desktop Management Interface kelimelerinin baş harflerinden oluşur. DMI, bilgisayar bileşenleri hakkında açılışta bilgi toplayan bir yazılım bileşenidir. Bilgisayarda ne kadar RAM var, kaç GB ne tür bir sabitdisk gibi bilgiler DMI tarafından toplanır. Genişleme yuvalarına takılı olan kartların bilgileri yine DMI tarafından toplanır.

    DMI işletim sisteminden bağımsızdır. Yani işletim sistemindeki sorunlar DMI'i etkilemez. Windows üzerinde yaptığınız bir güncelleme DMI'ı etkilemez. Bilgisayarda Windows, ya da başka bir işletim sistemi yüklü olmasa bile DMI çalışır.

    Verifying DMI pool data hatası nasıl çözülür?

    Verifying DMI pool data mesajında bilgisayar takılı kalıyorsa, bilgisayardaki verilerin toplanması sırasında bir hata oluştuğu, bazı donanım birimlerinden cevap alınamıyor anlamına gelir.

    Verifying DMI pool data hatasının çözümü için şu yolu izleyebilirsiniz.

    1. Eğer yeni bir donanım eklediğinizde (örneğin yeni bir USB bellek, USB harici disk taktığınızda), Verifying DMI pool data hatası alıyorsanız sorun bundan kaynaklıdır. Bu donanımı çıkartın.
    2. Bilgisayara yeni bir disk taktıysanız, diskin üzerinde jumper denen ayar anahtarlarını master, slave gibi konumlara ayarlayarak uygun pozisyona getirin.
    3. Yine bilgisayara ikinci bir disk taktıysanız, BIOS'a girerek açılış önceliğini kontrol edin.
    4. BIOS  karışmış olabilir. BIOS pilini çıkartın veya BIOS'u resetleyin sorun çözülüyor mu kontrol edin.
    5. Bilgisayardaki tüm disk bağlantı kablolarını çıkartın ve bilgisayarı açın. Verifying DMI pool data hatası alıyor musunuz kontrol edin. Hata alıyorsanız sorun disklerde ya da kablolarda olabilir.
    6. Bilgisayarın içindeki slotlar üzerinde tüm donanım birimlerini çıkartın. Örneğin kullandığınız ikinci bir ekran kartı varsa, anakartta tümleşik bir VG varsa, slotta olan kartı çıkartın. Yine diğer genişleme yuvalarında başka kartlar varsa çıkartın.

    Son olarak Verifying DMI pool data hatası%90 oranında  sabitdisk sorunu ya da sabitdisk kablo sorunlarından ortaya çıkar.

    Windows işletim sistemindeki sorunlar Verifying DMI pool data hatası almanıza neden olmaz.  Verifying DMI pool data hatası çözümü ile ilgili tüm olası ihtimalleri yazmaya çalıştım, umarım işinize yarar.

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol