Videoya nasıl yazı eklenir?

0

Videoya nasıl yazı eklenir? Videoya yazı eklemek için program kullanmama gerek var mı? Videoya yazı eklemek için hangi programı kullanmalıyım?

damlakoc damlakoc (1391)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    2

    Videoya yazı eklemek için kullanabileceğiniz programlar mevcut. Windows, Mac veya Linux işletim sistemlerinde çalışan video düzenleme programları arasından kendi işletim sisteminize uygun bir program seçmelisiniz. Video düzenleme programlarının özelliklerinden faydalanarak Videoya yazı ekleme işlemi yapılabilir.

    Videoya yazı ekleme gibi özellikler için ücretsiz Video düzenleme programlarını kullanabilirsiniz. Daha fazla özellik için makul bir ücret ile video düzenleme programı satın alabilirsiniz.

    Eğer ücretsiz bir Video düzenleme programı kullanacaksanız, kullanım arayüzü en işlevsel olan ve içerisinde pek çok özellik bulundurduğu için (Videoya yazı eklemek,Video yönü değiştirmek vb.) OpenShot Video düzenleme programını kullanabilirsiniz.

     

    Videoya Nasıl Yazı Eklenir?

    Videoya yazı eklemek için önce OpenShot programını indirmeniz gerekiyor. OpenShot programını ÜCRETSİZ olarak indirebilirsiniz. Microsoft, Mac ve Linux işletim sisteminde kullanıma uygun bir program.

    OpenShot indirmek için tıklayınız.

    Video düzenleme programı indikten sonra basit bir kurulumu var. Programın kurulumunu 5 dakika içerisinde yapabilirsiniz.

    Videoya Nasıl Yazı Eklenir?

    Videoya yazı eklemek için OpenShot programını açıyoruz ve yeni bir video proje oluşturuyoruz. Projenizin boyutlarına uygun bir çalışma alanı açmalısınız.

    • Yazı eklemek istediğiniz videoyu içe aktarın.

    • Videoya yazı eklemek için menü kısmından Başlık seçeneğini seçin. Videoya eklemek istediğiniz yazı hareket etsin istiyorsanız Animasyonlu Başlık seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Eğer yalnızca yazı eklemek istiyorsanız sadece Başlık seçeneğini seçmelisiniz.

    • Açılan menüden sizin istediğiniz tasarıma sahip olan seçeneğini bulmalısınız ve yazmak istediğiniz metni girin. Yazı tipini ve rengini değiştirme şansınız da var.

    Son olarak videonun istediğiniz bölümüne yazıyı yerleştirin.

    Videoya Nasıl Yazı Eklenir? sorusunun cevabı hakkında anlamadığınız bir bölüm varsa soru olarak bize iletebilirsiniz.

    damlakoc damlakoc (1391)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      En basit ve kullanışlısı Camtasia 9. Sony Vegas ta var ama o biraz karmaşık gelebilir yeni başlayanlara. Ben Camtasia 9'u kullanıyorum genelde. Vegas'ı ise derin montaj, edit falan yapmak için kullanıyorum.

      Programı indirip videoyu timeline'a sürükledikten sonra Annotations kısmından yukarıda gördüğün şekilde textboxlar mevcut, birini seçip timeline'a sürükledikten sonra Properties kısmına tıklayarak yazı boyutunu, rengini, konumunu ayarlayabilirsin.

       

      hydra hydra (3802)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol