VPN nedir? VPN'in pinge etkisi var mıdır?

0

Ping nedir ? 

Vpn nedir ?

Vpn ile ping azaltıla bilirmi ?

Vpn fazla kota yermi ?

 

necefov necefov (-1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    VPN'in senin pingine doğrudan etkisi vardır. Eğer online oyun oynuyorsan özellikle VPN kullanmanı tavsiye etmem.

    Ping tam olarak nedir?

    Ping basitçe bilgisayarının veya telefonunun, gireceğin sitenin sunucusuna bağlanma süresinde yaşanan gecikmedir. Mesela sen bilgisayarından tarayıcıyı açıp uzmanim.net yazıyorsun ve buraya geliyorsun. Bilgisayarın önce tarayıcına "ben uzmanim.net'e bağlanmak istiyorum" diyor. Tarayıcın da uzmanim.net sunucusuyla ne kadar hızlı iletişim kurarsa o kadar hızlı bağlanabiliyorsun. İşte ping dediğimiz olay, bu süre zarfında yaşanan gecikmedir.

    Ping arttıkça senin sunucuya bağlanma süren yavaşlar. Bu da doğal olarak internetinde yavaşlama, donma meydana gelmesidir.

    VPN ne oluyor? Ne işe yarıyor?

    VPN açarak uzmanim.net'e girmeye çalıştığın zaman bilgisayarın önce o VPN'in atadığı sunucuya bağlanıyor, daha sonra uzmanim.net'e bağlanıyor. Yani A yolundan B yoluna direkt gitmek varken, önce C ve D yollarını dolanarak B yoluna ulaşıyorsun. Yolu uzatmış oluyorsun.

    Zaten kendisi yavaş, problemi bir internetin varsa VPN açtığın zaman daha beter yavaşlar.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Ping belirli bir boyuttaki verinin bir server yani sunucuya iletilmesi ve bu sunucunun o isteğe cevap vermesi sırasında geçen zamanı ifade eden terimdir.

      Ping aslında bir test yöntemidir. 32 byte uzunluğunda bir veri test edilmek istenen sunucuya gönderilir. Sunucu da buna cevap verir. Örneğin 20ms gibi bir süre.

      Ping, basitçe online oyunlarda, internette bilgisayarımızda yaşadığımız geçikmeyi ölçmeye yarayan bir yöntemdir.

      VPN, (Virtual Private Network / Sanal Özel Ağ)  başka bir ağ ile internet üzerinden şifreli  / güvenli bağlantı yapmanı sağlayan bir teknolojidir. VPN kullanırsan tüm internet trafiğin şifreli, güvenli bir şekilde internette gezebilirsin. Kullandığımız VPN yazılımları bizi güvenli bir şekilde kendi ağlarına bağlıyor ve internete o ağlar üzeriden çıkabiliyoruz.

      VPN pingi azaltabilir de pingi arttirabilir de. Buna net bir cevap vermek zor. Oynadığın oyun sunuclarına bağlantın pek çok farklı yol üzerinden gerçekleşir. VPN bu yolları azaltabilir. Fakat tam tersi de olabilir.  

      Örnek vermek gerekirse. Diyelim ki senin oyun sunucuların Türkiye'de.  Sen VPN kullanırsan ve bu VPN'in  sunucusu ABD'deyse bağlantının yolu uzayacak ve bu sana ping sürenin uzamasına sebep olacak. Ama tam tersi de olabilir VPN bu yolu kısaltabilir de. Bununla ilgili bir yazı paylaşacağım. Güzel bir konu seni haberdar ederim. detayları o konudan öğrenirsin.

      VPN kotayı etkiler mi? çok düşük değerde etkiler ama bu önemsenmeyedek orandadır. Belki aylık bir kaç MB ek trafik oluşturur. O kadar.

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol