WhatsApp "kişisinin güvenlik kodu değişti" ne demek?

0

WhatsApp'ta biriyle mesajlaşırken aniden "... kişisinin güvenlik kodu değişti. Daha fazla bilgi için dokunun." diye bir yazı çıktı. Anlamadım neden böyle oldu yani neden WhatsApp'ta "kişisinin güvenlik kodu değişti" uyarısı çıktı?

WhatsApp "kişisinin güvenlik kodu değişti" nedir bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    WhatsApp "kişisinin güvenlik kodu değişti" ne demek?

    WhatsApp'ta biriyle mesajlaşırken sohbet ekranında "... kişisinin güvenlik kodu değişti" diye bir uyarı görmenizin sebebi, o kişinin WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yüklemesidir. WhatsApp uçtan uca şifreleme özelliğinden dolayı, uygulamada her sohbete özel 60 haneli bir güvenlik kodu atar. Eğer bir kişi WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yüklerse o sohbete özel olarak atanan kod değişebilir ve bunun sonucunda "kişisinin güvenlik kodu değişti" uyarısı alırsınız. Yani WhatsApp'ta "x kişisinin güvenlik kodu değişti" uyarısı çıktıysa, o kişi WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yüklemiş demektir.

    WhatsApp'ta "kişisinin güvenlik kodu değişti" uyarısının bir dezavantajı var mı?

    Hayır "... kişisinin güvenlik kodu değişti" uyarısı sizi veya karşıdaki kişiyi olumsuz anlamda etkilemez. Uyarı sadece bilgi verme amaçlıdır. Karşıdaki kişi WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yüklediğinde, sizin onunla yaptığınız sohbete özel olarak atanan 60 haneli güvenlik kodu değişir ve bunun sonucunda da "x kişisinin güvenlik kodu" değişti diye bilgilendirilirsiniz. Ama bunun herhangi bir dezavantajı yoktur.

    whatsapp kişisinin güvenlik kodu değişti

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol