Whatsapp mesajlarımı whatsapp sunucuları da dahil tamamen nasıl silebilirim ?

0

Whatsapp geçmişimi whatsapp sunucuları da dahil kalıcı olarak yok etmek istiyorum

kullanici967011 kullanici967011 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kendi fikrimi söyleyeyim. İnternette kalıcı olarak silme gibi birşey yoktur.

    Yani her ne kadar da siz silindi oh tamamdır deseniz bile tek bir komut ile bunların yedekleri çok rahatlıkla sunucular da veya herhangi yer de saklanabilir.

    Kabaca örnek verecek olursak. Siz bu soruyu sordunuz ve 2 saat sonra sildiniz diyelim. Siz sildiğinizi düşünseniz bile,  bu soru metnini kopyala yapıştır yoluyla dahi yedeklenebilir deği mi?

    Umarım anlatabilmişimdir.

    notify notify (538)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      WhatsApp mesajları normal olarak WhatsApp sunucularında saklanmaz.Telefonunuzun yerel hafızasında saklanırlar.Eğer farklı bir telefona geçmek isterseniz Android tarafında yerel hafıza+google yedeklemesi, iPhone de ise sadece iCloud yedeklemesi ile mesajlarınızı taşıyabilirsiniz.

      Siz WhatsApp mesajlarının silinmesini istiyorsanız bunu telefonunuzdan silmeniz yeterlidir.Telefondan sildiğiniz eğer Gmail veya iCloud platformlarına yedeklenmedi ise mesajları bir daha geri alamazsınız.Dolayısıyla mesajlar tamamen silinmiş olurlar.

      Kullanıcıların bildiği bu kadardır.WhatsApp resmi açıklaması da böyledir.Dolayısıyla WhatsApp ın kullanıcılardan habersiz olarak mesajları yedekleyip yedeklemediğini bilemeyiz. Belki çok önemli bilgiler (devletin veya polisin isteyeceği) olabilirse, mesajlar WhatsApp tarafından bulunabilir.Ama buna normal kullanıcılar erişemez.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Ben de zaten kendi fikrimi belirterek söyledim. Dediğim gibi bu benim şahsi düşüncem. Sadece whatsapp kullanıcılarına'da söylemedim zaten. Dediklerinize de bizzat katılıyorum İsmail Bey. notify 7 yıl önce
      • Demek istediğini anladım.Ben resmi açıklamayı ve bize söylenileni aktardım.Daha ilerisi mevcutsa da normal kullanıcıların erişmesi imkansızdır. ismailsarp 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol