Wi-Fi parazit nedir?

0

İnternet bağlantımda bir kopma yaşadım olay günlüklerine bakarken kopmanın nedeni uzaklık veya parazit yazıyor uzak değilim modeme bazen böyle sorun oluyor ayda birkaç kez burdaki parazit ne demek oluyor  virüs vs değil değilmi ?

mumim mumim (19)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Wi-Fi'de parazit oluşması, modemden bilgisayara gelen Wi-Fi sinyallerinde bir bozukluk olduğu anlamına geliyor. Modemin sinyalleri düzensiz bir şekilde yaydığı anlamına geliyor. Wi-Fi'de parazitlenmenin tek bir sebebi olamaz ama, etrafta elektromanyetik dalgalar yayan her şey modemi olumsuz anlamda etkiler. Örneğin genelde modemleri ev telefonunun veya televizyonun yanında konumlandırır bazı insanlar ama bu çok yanlış. Televizyon, radyasyonun en büyük kaynaklarından birisi.

    Özetleyecek olursak, modemin etrafında bulunan her türlü elektronik eşya, Wi-Fi ağında parazitlenmeye (yani bozulmaya) sebep olabilir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Wi-fi paraziti bir virüs değil. Wi-fi, bluetooth gibi teknolojiler radyo dalgaları kullanırlar. Hava gözle görünmeyen sinyaller ile yayın yapılır.  Cep telefonları, televizyonlar, radyolar bu şekilde radyo frekansları ile çalışırlar.

      Bilgisayardaki wi-fi kartı bilgisayardaki dijital verileri radyo sinyallerine çevirir. Anten ile bu sinyalleri havaya yayar.  Adsl modemdeki kablosuz ağ geçidi bu sinyalleri anten vasıtasıyla yakalar ve şifrelerini çözerek veriye çevirir.

      Ortamda çok fazla sinyal yayan cihaz varsa bu sinyaller birbirine zarar verebilir, bu durumda parazit denen kirlilik oluşur.  Ortamdaki parazit bağlantı kopmalarına veya bağlantı kalitesinin düşmesine sebep olur.

      Bir kablosuz ağa bağlanamıyorsanız, bağlandığınızda kısa sürede bağlantı kopuyorsa, sinyal gücü sürekli yükselik alçalıyorsa ortamda kablosuz paraziti olabilir.

      Mikro dalga fırınlar, içinden enerji geçen güç kabloları, floresan lambalar, kablosuz tüm cihazlar birer parazit kaynağı olabilir.  Hatta aynı ortamdaki cep telefonları bile birer parazit kaynağı olabilir.

      Bu gibi durumlarda adls modem, kablosuz ağ yönlendiricisi üzerinden kanal değiştirmek çözüm olabilir. 

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol